Élet-Stílus

Több száz corgi foglalta el a kaliforniai partot és mindenkit megölnek a cukiságukkal

Ötödik alkalommal rendezték meg a Corgi Cont, a világ legelbűvölőbb fesztiválját.

Bár minden időben erős versenyző, mérget vennénk rá, hogy a múlt hétvégén Kalifornia számított a világ legcsodálatosabb helyének. Na nem a festői Napa-völgy, és nem is a nyugati part fővárosaként tetszelgő Los Angeles, vagy Hollywood, hanem az Ocean Beachen megrendezett Corgi Con miatt, ahogy arra a VT is rámutatott.

Ötödik éve rendezik meg ezt a különleges „fesztivált”, aminek annyi a lényege, hogy a partot corgik százai lepik el gazdáikkal együtt, és az egyetlen dolguk az, hogy cukibbnál cukibb képeket készítsenek és ezekkel letarolják a világot.

Persze az esemény nem csak annyiból áll, hogy a kutyák megjelennek a gazdáikkal, ilyenkor egész napos programsorozat veszi kezdetét. A teljesség igénye nélkül versenyek, csoportfotózás, jelmezverseny és különböző ügyességi feladatok, mint például a Ninja Warrior corgi változata.

https://www.instagram.com/p/Byy7BxAp3vk/?utm_source=ig_embed

A corgi egyébként a brit szigetekről származó fajta, amit eredetileg terelőkutyaként foglalkoztattak, de az évszázadok során szépen lassan népszerű házikedvenccé vált. A Corgi Conon résztvevő egyik kutyatulajdonos azt mondta róluk,

a corgik irtó viccesen néznek ki, de nekik erről fogalmuk sincs

– ezzel pedig tökéletesen össze is foglalta a kistestű kutya sikerének titkát.

https://www.instagram.com/p/By3_MIZDFMD/

A rendezvény egyébként annyira népszerű, hogy idén már a környező államokból is egyre többen látogattak el Ocean Beachre, Texas pedig kaliforniai mintára idén megrendezi a saját Corgi Conját.

 

Kiemelt kép: Instagram

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik