Nagyvilág

A kutyamennyországba került II. Erzsébet utolsó corgija

Willow 15 évet megélt, de el kellett altatni. A világháború óta először nincs ilyen kutya az udvarban.

Gyásznap a mai a világ kutyabarátainak, ugyanis meghalt a brit királynő, II. Erzsébet utolsó corgi márkájú ebe is – írja nekrológjában a Guardian. A 15 éves Willow-t azután altatták el, hogy daganatos betegségben szenvedett egy ideje. Ez azért is szörnyű hír, mert a második világháború óta először fordult elő, hogy a királyi udvarban nincs egy fia corgi se.

Willow már a 14. generációt képviselte Susan óta, akit 1944-ben kapott ajándékba Erzsébet a 18. szülinapjára, akkor még csak hercegnőként. Azóta az udvar direkt szaporította őket, azonban 2015-ben leállította a programot a királynő, mert nem akarta, hogy túlélje őt egy corgi is.

Két keverék kutyája még van Erzsébetnek, amiket viccesen dorginak hívnak, ugyanis egy tacskó (azaz dachshund) és egy corgi keveredéséből születtek. Vulcan és Candy úgy jöttek létre, hogy Margit hercegnő Pipkin nevű tacskója rámászott a királynő egyik corgijára, és megtermékenyítette.

Visszatérgve Willow-re, ő igen nagy sztár volt, még a londoni olimpia 2012-es megnyitójára készített kisfilmben is szerepelt, két fajtársával köszöntötték a 007-est alakító Daniel Craiget (Willow két corgi pajtása 2012-ben és 2016-ban hunyt el). Ugyanígy ott volt a Vanity Fair magazin címlapján is 2016-ban, Annie Leibovitz fotózta le Erzsébetet, Willow-t, Vulcant és Candyt. Willow még egy gyerekkönyvben is szerepelt, akkora celeb volt.

Halálát a Buckingham-palota nem kommentálta, azt magánügynek tekintik.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik