Élet-Stílus

Horrorfilmbe illő látvány: legyek milliói szálltak meg egy orosz falut

Megbénítják az életet.

A szverdlovszki területhez tartozó Lazorevüj lakosai soha nem láttak még olyat, mint az elmúlt néhány hétben: a falut és a környező településeket elképzelhetetlen mennyiségű légy szállta meg.

Az ízeltlábúak mindenütt zizegnek, számuk ráadásul napról-napra növekszik – borzasztó iramban szaporodnak. Ha este a portákon a lakók kiseprik az elpusztult tetemeket, reggelre újra megtelnek a padlók a döglött legyekkel.

A helyiek tartanak attól, hogy a repülő rovarok betegségeket terjeszthetnek.

Nem lehet szellőztetni, az emberek nem tudnak az udvaron teregetni, szabadtéren főzni. Legyek röpdösnek a házakon, az autókon, a földeken. A rovarirtó szakemberek tehetetlenek az invázióval szemben, a boltokban már régóta hiánycikk az irtószer.

A légyinváziót sokan az egyik farmer, Andrej Szavcsenko számlájára írják, aki nemrég nagy tételben vásárolt baromfiürüléket, azzal trágyázza a földjeit. A gazda nyilatkozata szerint azonban lehetetlen, hogy emiatt szaporodtak el az ízeltlábúak, hiszen a baromfifeldolgozóban, ahonnan bevásárolt, már év eleje óta tárolták a nagy mennyiségű trágyát.

A helyi hatóságok nyomozást indítottak az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik