Élet-Stílus

Egy német cirkusz hologramokat kezdett használni élő állatok helyett

Az utóbbi időben egyre rosszabb a cirkuszok megítélése, ezt kompenzálnák.

Egyre többen szólalnak fel a cirkuszi állatok szereplése ellen, hiszen bármennyire is szórakoztató és különleges a látványuk sokszor az alkalmazottak és a nézők sincsenek biztonságban. Nem is beszélve arról, hogy az állatok is legtöbbször szendvednek, hiszen nem ez a természetes közegük. A LADbible írt a németországi Circus Roncalliról, akik olyan ötlettel álltak elő, ami az egyetemes megoldást adhatja a problémára.

Nézők videóra vették, ahogy rátámad az oroszlán az idomárra
Egyiptomi cirkuszos sérült meg egy ukrajnai műsor közben.

A német cirkuszban a kilencvenes évektől kezdve fokozatosan megszüntették a vadon élő állatok használatát, most pedig úgy döntöttek, hogy hologramokat fognak használni helyettük.

A formabontó ötlet rengeteg pozitív visszajelzést kapott, a kreativitás mellett főleg azért vannak érte oda, mert igazán ritka, hogy valaki ilyen bámulatos ötlettel lépjen fel az állatkínzás ellen, ami ráadásul még működik is.

A show egyébként már lassan egy éve látható, de csak az utóbbi hetekben lett ekkora visszhangja.  A cirkusz médiaigazgatója, Markus Strobl a formabontó lépésről annyit nyilatkozott,

manapság a legtöbb szám artisták és bohócok által megy végbe. A Circus Roncalli fókuszában mindig is a művészi és akrobatikus számok álltak.

Jan Creamer, a Nemzetközi Állatvédő szervezet elnöke kiemelte, úgy élvezhetnek egy ilyen előadást az emberek, hogy közben nem okoznak szenvedést az állatoknak és nem használják őket tárgyként.

Creamer szerint ez a cirkusz igazi jövője.

 

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik