Nagyvilág

Két amerikai állam is betiltotta a vadállatok cirkuszban szerepeltetését

Még 2018 végén New Jersey államban, elsőként az Egyesült Államokban, betiltották a vadállatok cirkuszi szerepeltetését.  Egy héttel később ugyanezt a lépést megtette Hawaii is, így másodikként csatlakozott azokhoz az államokhoz, melyek nem tűrik tovább a vadállatok ilyenfajta kizsákmányolását – írja a kutyabarat.hu.

Az USA-ban már korábban érvénybe lépett egy olyan szabályozás, mely megtiltotta bizonyos eszközök és módszerek használatát  elefántok idomításánál és szerepeltetésénél. Ezek elsősorban olyan eszközök, melyek az állatnak fájdalmat okoznak, vagy félelmet keltenek benne. Ez a szabályozás viszont csak az elefántokra vonatkozik és nagyon nehezen ellenőrizhető, így hatása sem volt áttörő.

New Jersey és Hawaii államokban viszont fajsúlyosabb döntés született azáltal, hogy mindkét államban teljesen betiltották a vadállatok cirkuszi szerepeltetését, idomítását.

Elefántok, tigrisek, oroszlánok, medvék többet nem szerepelhetnek sem állandó, sem utazó cirkuszokban.

Az állatvédelmi szervezetek és a cirkuszi állatokért küzdő aktivisták külön abban reménykednek, hogy egyre több állam fogja követni a példát és szépen sorban minden állam betiltja a vadállatok cirkuszi szerepeltetését.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik