Élet-Stílus

Kivitte a reptérre utasait az Uber-sofőr, majd visszament a házukhoz, hogy kirabolja

Teljesen biztosan tudhatta, hogy nem lesz senki otthon a San Mateo városában lévő házban.

Letartóztatták az Uber fuvarmegosztó egyik sofőrjét a kaliforniai San Mateo városában, miután a férfi megpróbálta kirabolni utasaik házát, akiket egy órával korábban vitt ki a repülőtérre – jelentette a helyi sajtó. A férfinak azt a házat nem sikerült feltörnie, mert megszólalt a riasztó, így egy másik házba tört be, egy közeli utcában.

Beszállt egy autóba, amire azt hitte, egy Uber, másnap száz kilométerrel arrébb találták meg holttestét
A 21 éves egyetemista lány egy buliból ment haza, de rossz autóba szállt be. A brutális gyilkosság sokkolta az amerikaiakat.

A betörőről mindkét helyen biztonsági kamerás felvételek készültek, ami alapján a helyi rendőrség már másnap le is tartóztatta. A 38 éves Jackie Gordon Wilsont otthonában vették őrizetbe, ahol a rendőrök megtaláltak több lopott holmit. Olyanokat is, amik nem az előző hét csütörtökön kirabolt házból származnak.

A kirabolt házban élő pár elmondása szerint Wilson négy órán át volt a házban, és több zsáknyi holmit vitt magával, miután mindent feltúrt. Miután a pár hazaért, és látták, mi történt, megosztották a biztonsági kamerás felvételeket a környéken élő emberekkel, és így derült ki, hogy egy Uber-sofőr volt a tettes. A rendőrség az Uber segítségével tudta azonosítani Wilson, akit Rancho Cordovában található otthonában tartóztattak le. A férfi ellen betörés, betörés kísérlete, valamint letartóztatásnak történő ellenállás vádjával indítottak eljárást.

.mcclatchy-embed{position:relative;padding:40px 0 56.25%;height:0;overflow:hidden;max-width:100%}.mcclatchy-embed iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%}

Az Uber közleményben tudatta, hogy amit értesültek az esetről, azonnal levették a férfit a sofőrlistájukról, és készek együttműködni a hatóságokkal.

Közben felmerült, hogy a férfi büntetett előéletű lehet, és betörésért börtönben is ült. A kirabolt pár az ABC13 televízió híradójának elmondta, megnézték közösségi oldalait, és 2017-ben Wilson arról posztolt, hogy kijött a börtönből, ahol fél évet ült betörésért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik