Élet-Stílus

Felszálltak a gépre, mire kiderült, hogy a megvásárolt ülőhelyük nem is létezik

Kényelmetlenül végződött egy brit családnak a nyaralás: amikor Menorcán felszálltak a gépükre, kiderült, hogy olyan jegyeket adtak el nekik, amelyekhez nem tartozott ülőhely. A családnak a földön kellett ülnie a kétórás úton, és csak felszállás és leszállás közben ülhettek le egy-egy szabad, nem az utasoknak fenntartott helyre. A Polgári Repülési Hatóság vizsgálja az esetet.

Komoly bajba kerülhet a TUI légitársaság egy tavaly júniusi eset miatt: egy brit családot a földre ültettek egy kétórás repülőúton, mert nem volt szék azokon a helyeken, amiket megvásároltak. A Polgári Repülési Hatóság vizsgálja az ügyet, mivel kifejezetten életveszélyes is lehet, ha az utasok nem tudnak leülni és becsatolni magukat repülés közben.

A brit család Menorcáról indult haza, amikor észrevették, hogy nem léteznek azok a székek, amelyeket megvásároltak korábban. A TUI szerint ez azért lehetett, mert az utolsó pillanatban másik gép indult Menorcából Nagy-Britanniába, másik repülőmodellel,

ezen pedig nem léteznek azok a székek, amelyek a másikon igen.

Felszállás és leszállás közben a Brook, a kislány elfoglalhatta az egyetlen szabad helyet, míg a szülőknek a légiutaskísérők számára fenntartott, lehajtható székre ülhettek. A kétórás út többi részén azonban a földön kellett utazniuk, ami a család szerint nemcsak kényelmetlen, de kifejezetten koszos is volt.

A légitársaság persze visszatérítette a repülőjegyek árát, és felajánlott egy 30 fontos (durván 10 ezer forintos) leutazható bónuszt a családnak. Ez persze nem sok vigasz lenne, ha valami baleset történt volna a repülés közben azért, mert egy olyan helyen ültek az utasok, ahol nem tudták bekötni magukat. A TUI komoly bajba kerülhet a kavarodás miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik