Élet-Stílus

100 milliós kárt okozott egy futár, aki nekiütközött 4 Ferrarinak

A kimerült 20 éves elaludt a volán mögött, amikor nekiütközött a parkoló sportautóknak. Évtizedekig fizetheti a javítási költségeket.

Elaludt a volán mögött, és nekiütközött négy parkoló Ferrarinak egy húszéves férfi Tajvanban, nagyjából 12 millió tajvani új dolláros (110 millió forint) kárt okozva a méregdrága sportautókban – jelentette a helyi sajtó. Mivel a férfi biztosítása ezt nem fedezi, a hatalmas összeget saját zsebéből kellene kifizetnie. Ami jelenlegi fizetése mellett majdnem 30 évébe kerülne.

Kibérelt egy 170 milliót érő Ferrarit, percekkel később már darabokra is törte
Lehet nem eső után kellett volna életében először egy Ferrari volánja mögé ülni a kínai nőnek.

Lin Chin-hsiang vasárnapi balesete, és a fiatalember története azonban annyira meghatotta a tajvani közvéleményt, hogy az emberek elkezdtek adományokat gyűjteni számára, hogy ki tudja fizetnie az autók javítási költségeit. A helyi sajtóban megjelent legfrissebb hírek szerint már több mint 800 ezer tajvani új dollárt (7,3 millió forint) gyűjtöttek össze számára.

A fiatalember vasárnap, helyi idő szerint nem sokkal hajnali öt óra után ütközött neki a Ferrariknak, amik összértéke meghaladja a 450 millió forintot. Lin éjszakai műszakban dolgozik egy étteremben, és hajnali 3 órakor ért haza. Ekkor tudta meg, hogy édesanyja, aki egy füstölőket árusító boltot vezet, lebetegedett, és nem tudja kivinni a megrendelést.

Az egyik karambolos Ferrari, aminek javítása 36 millió forintba kerül. Fotó: New Taipei City Police Department

Lin ekkor úgy döntött, hogy besegít neki, és kiviszi a füstölőket a templomba, hogy a reggeli szertartásra megérkezzenek. Azonban a kimerült fiatalember elaludt a volán mögött, és Hszinpej (New Taipei City) városában nekiütközött a Danland-híd parkolójánál, az út szélén álló négy Ferrariba.

Méregdrága Ferrari tört össze több parkoló autót Budapesten
A luxusautó három járműnek csapódott neki.

A Ferrari tulajdonosai éppen egy kocsikázásra indultak volna el. A négy különböző színű – egy fehér, egy kék, egy sárga, és egy vörös – sportautó közül háromban keletkezett károk. A vörös színű Ferrari alig sérült, így tulajdonosa nem is kért semmilyen kártérítést.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint az autókban összesen 12 millió tajvani új dolláros (100 millió forint) kár keletkezett. A legjobban a fehér színű Ferrari, egy F12-es sérült, aminek javítása 5 millió dollárba (46 millió forint) fog kerülni, a kék javítása 4 millió (36,6 millió forint), a sárgáé pedig 3 millió tajvani új dollárba (27,5 millió forint). Lin biztosítása azonban ezt nem fedezi. Az ugyanis anyagi károkra nem vonatkozik, csak személyi sérülésekre.

Az eset után kiderült, hogy Lin apukája pár éve meghalt, és a fiatalember kénytelen volt félbeszakítani főiskolai tanulmányait, hogy segítsen édesanyjának a család eltartásában. Miközben egy étteremben dolgozik éjszakai műszakban, nappal édesanyja füstölőboltjába segít be.

Lin Chin-hsiang a családi füstölőboltban, december 20-án. Fotó: AFP / HSU Tsun-hsu

Miután története elterjedt, az emberek elkezdtek adományokat felajánlani számára, hogy ki tudja fizetni az okozott kárt. Lin a beszámolók szerint elsírta magát, amikor értesült az első felajánlásról, amit aztán folyamatosan újabbak és újabbak követettek. Olyan sok, hogy a hatóságok közzétették egy bankszámla számát, hogy megkönnyítsék az emberek számára az adományozást.

Volt, aki a rendőrségre ment az adománnyal, de volt, aki a családi üzletet kereste fel, hogy személyesen adja át a pénzt. Mint például egy ausztrál cserediák, aki 50 ezer új tajvani dollárt adott a családnak. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint 122 adomány érkezett, amelyek közül a legnagyobbat egy Chen nevű férfitól kapták, aki 200 ezer tajvani új dollárt adott nekik.

Közben sokan kérték a Ferrari tulajdonosait, hogy tekintsenek el a kártérítési követelésüktől. Erre egyikük azonban közölte, hogy nagyon keményen dolgozott azért, hogy megvehessen egy Ferrarit, és szeretné, ha megtérítenék az okozott kárt.

A sérült Ferrarikat szállítják. Fotó: Taiwan News

Lin a BBC-nek ugyanakkor elmondta, hogy a Ferrarik tulajdonosai nagyon kedvesek voltak vele, és felajánlották, hogy részletekben is kifizetheti a kárt. Ez a jelenlegi fizetése mellett 28 évébe telne Linnek, aki maga is ragaszkodik hozzá, hogy fizetnie kell.

 Lehet, hogy sok időbe fog kerülni, de hibát követtem és fizetnem kell érte

jelentette ki Lin a BBC-nek nyilatkozva.

A kiemelt képen az egyik megzúzott Ferrari. Fotó: AFP / New Taipei City Police Department 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik