Élet-Stílus

Látássérült diákok kiemelkedő továbbtanulási lehetősége az informatika

Az Hour of Code (Kódolás Órája), a nevével ellentétben nem egy órás, hanem egy teljes hétig tartó globális mozgalom, amelyhez a Microsoft lehetőségeihez mérten, minden országban csatlakozik, évről évre. A program sorozatra a Microsoft Magyarország és a Logiscool ingyen biztosít lehetőséget mintegy 500 gyereknek a kódolás alapjainak elsajátítására.

A digitális megosztottság egy létező fogalom Európában. Annak ellenére, hogy a legtöbb munkahelyen elvárnak egy alapszintű digitális ismeretet, az Európai Unió munkaerő állományának 11 %-a – 2016-os adatok szerint, mintegy 26 millió munkavállaló – minimális digitális készségekkel sem rendelkezik.

A Kódolás órája (Hour of Code) kezdeményezés során a Microsoft igyekszik felhívni a diákok, szülők, tanárok, vállalkozások és politikai döntéshozók figyelmét is a digitális éra kihívásaira.

Szponzorált tartalom

A cikk a Microsoft támogatásával készült.

vissza a címlapra
AACHEN, GERMANY - JANUARY 22: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron sign the Aachen Treaty on January 22, 2019 in Aachen, Germany. The treaty is meant to deepen cooperation between the countries as a means to also strengthen the European Union. It comes 56 years to the day after then German Chancellor Konrad Adenauer und French President Charles de Gaulle signed the Elysee Treaty, or Joint Declaration of Franco-German Friendship. (Photo by Sascha Schuermann/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.