Élet-Stílus

Felugrott az ifjú feleség, hogy szép szülinapi fotót csináljon, emiatt lezuhant egy 160 méter magas szikláról

A dél-afrikai nő nem élte túl a zuhanást.

Meghalt egy 31. születésnapján ünneplő nő a dél-afrikai Fokváros közelében, amikor férjével egy száz méter magas szikla tetején pózolt egy fotóhoz – jelentette a helyi sajtó.

Jolandi le Roux és férje a beszámolók szerint egy védőkorláton átmászva közel mentek a szikla széléhez, és ott a nő felugrott egy fotóhoz. Ekkor azonban elvesztette az egyensúlyát, és a mélybe zuhant.

A baleset Chapman’s Peak híres hegyi útjának legmagasabb pontján, a Lookout Point nevű helyen történt. A beszámolók szerint a friss házasok egy olyan fotót akartak készíteni, mintha a feleség átugrott volna a lemenő napon.

A nő férje, a 33 éves Andrew az Independent című lap cikke szerint megpróbált lemászni feleségéhez a veszélyes sziklafalon, de nem jutott el hozzá. A terepet a mentésben részt vett egyik hegyi mentő „a félsziget legveszélyesebb helyeként” jellemezte.

Az életét kockáztatta, hogy elérje a feleségét, de nem volt rá képes. Szívszorító volt, de öngyilkosság lett volna tovább mennie

– mondta el a dél-afrikai lapnak a mentős.

A holttest kimentése végül nagyjából hat órájába telt a mentősöknek, akik szakadó esőben fejezték be a veszélyes műveletet.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a házaspár tavaly házasodott össze. Az esküvőt azon a tengerparton tartották, ami annak a hegynek a lábánál található, ahonnan a 31 éves nő most a halálba zuhant.

A kiemelt képen a Chapman’s Peak Drive. Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik