Tech

Ezek a leghalálosabb helyek, ha szelfiről van szó

Egy friss kutatás szerint 2011.október és 2017.november közt 250-en haltak meg szelfizés közben. A felmérésből az is kiderül, hogy melyek azok a szituációk és környezetek, amik különösen veszélyesnek számítanak ilyen szempontból.

Az egyik a tavak környéke: legalább hetvenen fulladtak meg vízben a hatéves időszak során. Volt, akit a hullámok sodortak el, másoknak a csónakja sérült meg szelfizés közben. A vízben történő szelfihalálok azért különösen veszélyesek, mert általában több embert érintő esetekről van szó. A 70 áldozat 32 külön incidens során lelte halálát, ami jól mutatja, hogy általában nem egyetlen áldozattal járt egy rosszul megválasztott pillanat.

Nem olyan meglepő, hogy a különösen veszélyes helyek második kategóriájába a magasan fekvő helyszínek tartoznak, a felmérés szerint 48 ember halála köthető magaslatokban történő fotózkodáshoz.

Az okok közt további érdekességeket is találunk: állatokhoz nyolc, tűzhöz 48, közlekedéshez 51 haláleset fűződik, természetesen mindegyik bekövetkeztekor éppen szelfizett az illető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik