Élet-Stílus

Így lehet földön állva repülni

Két elkeseredett kollégánknak VR- szemüveget tettünk a fejére, hogy kipróbálhassák, milyen lehet egy szélcsatornában repülni.

Még kell egy pár év ahhoz, hogy a virtuális valóság a felhasználók napjainak a részévé váljon. Napjainkban leginkább az okostelefonokkal használható mobilos VR-szemüvegek a legismertebbek. Ezekhez csak egy mobiltelefonra van szükség, ami a kijelző szerepét tölti be.

A mobilon egy kettéosztott képernyőt látunk, amit a mobilos VR-szemüveg lencséi törnek meg úgy, hogy az egy képpé összeállva térhatás keltsen.

A virtuális valóság kapudrogja: a mobilos VR-szemüveg
A napjainkban trendi virtuális valóságnak még kell pár év ahhoz, hogy a felhasználók mindennapjainak részévé válhasson. Egyelőre számos olyan

Ezeket az eszközöket főleg arra tervezték, hogy a felhasználók megismerkedhessenek a VR-ral: 360 fokos képeket, videókat lehet rajta nézegetni.

Ezeket a felvételeket úgy nézheti az ember, mintha benne lenne a képben, abban körbenézhet és forgolódhat. A YouTube már tele van 360 fokos videókkal, kollégáink ezt a videót nézték a VR-szemüvegen keresztül:

Szponzorált tartalom

A cikk a  ZEISS támogatásával készült.

Olvasói sztorik