Élet-Stílus

A hosszú életet kutató 105 éves japán doktor elárulta, mi a titok, de az nem lesz sokak ínyére

Ha pihenni szeretne élete végén, készüljön fel arra, hogy rövid lesz.

Dr. Hinohara Sigeaki sokat tud a hosszú életről. A híres japán orvosnak kulcsszerepe volt abban, hogy Japánban olyan híresen sokáig élnek az emberek, írta a Business Insider, és ő maga is 105 évesen hunyt el.
Dr. Hinohara több tanáccsal is szolgált azoknak, akik szeretnének hosszú életet élni. Az Insider ezek közül a legfontosabb egy olyan dolog, amit valószínűleg nem lesz sokok kedvére.

A japán orvos szerint ugyanis egy valamit nem szabad csinálni, ha sokáig akarunk élni. Nyugdíjba vonulni. Vagy, ha már muszáj, akkor azt jóval 65 év után szabad csak megtenni. A tavaly júliusban meghalt orvos ezt maga is betartotta. A 105 éves elhunyt orvos egészen a halála előtti pár hónapig még mindig dolgozott, méghozzá napi 18 órát, és betegeket gyógyított – írta az Insider.

Emellett még Hinohara kiemelte, hogy a hosszú életet élő emberekben egyvalami közös: egyikünk sem volt túlsúlyos. De ebben is a munka segíthet. Mint elmondta, ő azért sem ette túl magát, mert a munkára koncentrált, és így nem érzett éhséget.

Az egészség megőrzésére pedig azt javasolta, mindig a lépcsőt válasszuk, és mindig saját magunk cipeljük a holmijainkat.

De, gyanítjuk, sokak inkább annak a 105 éves nőnek a tanácsát fogadnák meg inkább, aki szerint a hosszú élet titka a dohányzás, és az alkohol.

Cigi és alkohol a hosszú élet titka a 105 éves nő szerint
Bár szerinte nem tudja a titkot, elmesélte, hogy élt.

Arra pedig még kevesebben vállalkozának a hosszú életért, ami egy (állítólag) 120 éves indiai férfi titka: a szexmentes, szerény élet.

Ha sosem szexelsz, 120 évet is élhetsz
Legalábbis egyvalakinek bejött. Ő a világ legidősebb férfija, ha igaz, amit állít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik