Élet-Stílus

És akkor jöttek az amerikai katonák, és megitták az összes sört Reykavikban

A helyi sörfőzdéknek vésztartalékokat kellett küldeniük az izlandi fővárosba, hogy legyen mit inni.

A NATO az elmúlt évtizedek legnagyobb hadgyakorlatát tartja Norvégiában. Azzal a növekvő orosz fenyegetésre akar választ adni a katonai szövetség. Egy dologra azonban már most választ adtak. Hogy isznak-e sört az amerikai tengerészek.

Évtizedek óta nem tartott ekkora hadgyakorlatot a NATO
Oroszországnak üzen a katonai szövetség.

A válasz pedig egyértelmű igen. Méghozzá nem is keveset. Erről sokat tudnak mesélni az izlandi főváros bárjai és éttermei, ahol az amerikai haditengerészet tagjainak sikerült az összes sör meginniuk – jelentette a helyi sajtó.

Az amerikai tengerészek a NATO-hadgyakorlatra tartva álltak meg pár napra Reykjavikban, és a rövid idő leginkább arra használták, hogy megkóstolják a helyi sörfőzdék termékeit. Ez olyan jól sikerült, hogy több bár és étterem teljesen kifogyott a készletekből.

A beszámolók szerint nagyjából hatezer amerikai tengerész és tengerészgyalogos érkezett az izlandi fővárosba. Az első hajók szerdán kötöttek ki és végül vasárnap hajóztak tovább, és addig a helyi bárok, sörözők és éttermek teli voltak a tengerészekkel, aki leginkább a helyi és nem az importált söröket fogyasztották. Köztük a kis kézműves sörfőzdék termékeit.

A helyi bár- és étteremtulajdonosok a helyi sajtónak elmondták, hogy még soha nem tapasztaltak ehhez fogható rohamot, és nem is voltak felkészülve rá. A készletek hamar fogyni kezdtek, és végül már vészszállítmányokat kellett rendelniük a sörfőzdékből, mert az amerikai tengerészek mindent megittak.

A készleteket azonban nem tudták elég gyorsan pótolni. Az végül csak azután sikerült, hogy az amerikai haditengerészet egységei továbbhajóztak.

A kiemelt képen a USS Normady, a belgiumi Zeebrugge kikitőjében, 2018. október 8-án. Fotó: AFP / BELGA PHOTO / KURT DESPLENTER

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik