Élet-Stílus

Durván beszóltak Katalin hercegnének szülés utáni megjelenése és fotói miatt

Katalin hercegné április közepén szülte meg harmadik gyerekét, pár órával a szülés után pedig már a nagyközönség előtt mosolygott és úgy nézett ki, mintha nem egy gyereket szült volna meg, hanem épp kozmetikai kezeléseken és pihentető masszázson vett volna részt.

Több dolgot sem értünk Katalin hercegné szülés utáni képeivel kapcsolatban
Senki nem gondol bele, mi történik ilyenkor valójában a hercegné fejében és testében.

Emiatt emelte most fel hangját Keira Knightley színésznő is A gyengébbik nem című írásában – amiben azt fogalmazza meg, hogy szerinte többek közt Katalin is hibás azért, hogy a nőkkel szemben irreálisak az elvárások.

Keira Knightley Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

Széthasadt a vaginám. Nyitott szemmel jöttél világra, égnek emelt karokkal, ordítva. Rámtettek, miközben vér és magzatmáz borított, a fejed pedig megnyúlt a szülőcsatornában. Pulzálva, zihálva, sikoltozva

– írja Keira Knightley saját szüléséről, aztán rátért a lényegre, hogy mi a problémája Katalin szülés utáni megjelenésével:

Csak állunk és nézzük a tévéképernyőt. Katalin kijött a kórházból mindössze hét órával szülés után, az arca kisminkelve, magassarkú a lábán. Az arc, amit az egész világ látni akar. Rejtsd el. Rejtsd el a fájdalmat, hogy kettészakad a testünk, hogy szivárog a mellünk, hogy dühöngenek a hormonaink. Nézz ki gyönyörűen. Legyél stílusos, és ne mutasd a problémákat Katalin. Hét órával azután, hogy élet és halál közt küzdöttél, hét órával azután, hogy a tested kettényílt és egy véres, ordító élet jött ki belőle. Ne mutasd, ne mondj semmit. Csak állj ott és fotóztasd magad egy rakás férfi fotóssal.

Knightley írásának egészét itt, illetve a Pink Protesten lehet elolvasni.

Kiemelt kép: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik