Élet-Stílus

Többet szexelnek, akik marihuánát szívnak, és még jobban is élvezik

A betépve fetrengő, és emiatt semmit sem csináló füvesekről élő sztereotípia hamis. Legalábbis a szexszel kapcsolatban.

A marihuána rendszeres használata nincs rossz hatással a szexuális vágyra, vagy a teljesítményre. Sőt. Egy amerikai kutatás eredményei szerint a marihuána-használók 20 százalékkal többet szeretkeznek, mint azok az emberek, akik soha nem szívnak füvet – írta az Insider.

A kaliforniai Stanford egyetem kutatása több mint 28 ezer nő, és 22 ezer férfi adatait dolgozta fel. Az eredmények egyértelműen mutatták, nem igaz a füvesekről élő sztereotípia, hogy csak betépve fetrengenek, és túl kábák ahhoz, hogy szeretkezzenek.

Mint kiderült, a marihuána használata nem csökkenti a libidót, sőt, inkább erősíti a nemi vágyat. A kutatás egyik vezetője szerint az eredmények nagyon is erre utalnak. Michael Eisenberg közölte, hogy ez igaz mindkét nemre, és minden etnikumra, valamint nem befolyásolja az iskolai végzettség, a vallás, a fizetés nagysága, vagy az, hogy valaki házasságban él-e, és az sem, hogy vannak-e gyerekei.

És nem csak a mennyiség, hanem a minőség is jobb, ha az ember marihuánát szív. Az Insider megemlített egy másik, 2017-es kutatást is, ami arra az eredményre jutott, hogy a szeretkezés előtt marihuánát használó nők 68 százaléka jobban élvezte a szexet.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik