Élet-Stílus

A férfiak szégyellik, ha vegetáriánus ételeket kell rendelniük

Nem elég férfias.

Szégyenérzettel kell megküzdeniük a férfiaknak, amikor vegetáriánus ételeket rendelnek egy étteremben, főleg, ha más férfiak is vannak a társaságukban – derült ki egy brit kutatásból. A Southampton egyetem egy 22 fős mintán mérte le, mit éreznek a különböző okokból vega kajákra áttért férfiak.

A kutatást vezető dr. Emma Roe professzor a Munchies-nek elmondta, többen is arról számoltak be, hogy szégyent éreztek és kínosnak találták, amikor nyilvános helyen kellett vegetáriánus ételt kérniük, más férfiak társaságában. És ez egyes helyzetekben olyan erős volt, hogy inkább a konfliktuskerülést választották, és húsételt rendeltek saját maguknak, amit végül meg is kellett enniük.

Roe szerint ez azért van, mert a húsevés kulturálisan a férfiakhoz kötött, akiket gyakran „mészárosként és grillezőként” képzelünk el. A vegetarianizmust, és főleg a veganizmust ezzel szemben a társadalom inkább „női dolognak” tartja, amit egyébként a statisztikák is alátámasztanak – írta a Munchies. A lap emlékeztetett egy 2016-os kutatásra, amiből kiderült, hogy a brit vegánok 63 százaléka nő.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik