Élet-Stílus

Ezeket mindenképp vidd magaddal fesztiválozni, ha tiszta akarsz maradni (X)

A legjobb eszközök és trükkök ahhoz, hogy a legnagyobb hőségben, a legdurvább porban és a legpörgősebb fesztiválokon is tartsuk magunkat a higiénia alapszabályaihoz.

A fesztiválok a nyár legjobb élményei közé tartozhatnak, de azért érdemes pár dologra figyelni a legdurvább bulizás közben is. A legtöbb fesztivál nem a tökéletes higiéniáról, vagy a szuper tisztaságról híres, bár tény, hogy a helyzet sokat javult a korábbi évekhez képest.

Természetesen a legtöbb fesztiválon van lehetőség tiszta vécéket használni, mosakodni és zuhanyozni. De azt is érdemes figyelembe venni, hogy ezeken az eseményeken jóval több emberrel érintkezünk, mint általában, és a rengeteg ember a környezetre és a tárgyakon lévő bacilusokra is negatív hatással van.

Ezért érdemes felkészülni arra, hogyan tudunk valóban tiszták maradni a koncertek közben és a porban sétálva is. Összeszedtük a legfontosabb dolgokat, amelyekre egy fesztivállátogatónak szüksége van, hogy megőrizze a tisztaságát.

Szárazsampon, száraztusfürdő

Meglepő módon kifejezetten sok megoldás létezik már a tisztálkodásra akkor is, ha nem feltétlenül tudunk vízhez jutni. A szárazsamponok és tusfürdők erre nyújtanak remek megoldást. Ezeket a termékeket elég víz nélkül bedörzsölni a bőrbe, vagy a hajba aztán törölközővel áttörölni, és a hatás majdnem olyan lesz, mintha valóban lezuhanyoztunk volna.

Törölköző

Ez elég nyilvánvaló trükknek tűnik, de a törölköző nagyon sokat segíthet nekünk abban, hogy jobban és tisztábbnak érezzük magunkat a fesztiválok alatt. Így nem csak mosakodni tudunk könnyebben, de megtörölhetjük az arcunkat is, ami ebben a hőségben egyre fontosabb dolognak tűnik. A törölközők közül érdemes olyat venni, ami kifejezetten gyorsan szárad, mert ezek a termékek pár perc alatt újra szárazak lesznek.

Antibakteriális gél

Az apró tubusból kinyomható, alkoholos fertőtlenítőknek több célja is van. Az egyik a kezünk fertőtlenítése, ami az egyik legfontosabb olyan higiéniai dolog, amit rendszeresen elfelejtünk, a másik viszont az, hogy a közös vécéket is élhetőbbé teszik. Ha ezzel az antibakteriális géllel, amiből egyébként lehet alkohol nélküli verziót is venni, letöröljük a vécét, mielőtt használnánk, akkor nem kell a továbbiakban aggódnunk a baktériumok és fertőzések miatt, amelyeket esetleg elkaphattunk volna.

Kézmosás

Ez persze nem termék, inkább fontos szokás, de érdemes ilyenkor különösen figyelni rá. A legtöbb hasmenéses megbetegedést a kézen megtelepedő baktériumoknak köszönhetjük, így az a legbiztosabb, ha a lehető legtöbbször mossuk meg a kezeinket. Amikor csak lehetőség van rá a fesztivál területén, mossunk kezet, ha pedig nincs, akkor marad a fertőtlenítő gél.

Vécépapír

Lehet bármilyen civilizált és felszerelt egy fesztivál, a vécépapír előbb-utóbb el fog tűnni a vécékből. Ennek a következményeit akkor is átérezhetjük, ha csak egy napra látogatunk ki, de sokkal súlyosabbak lehetnek többnapos fesztiválozás alatt. Ezért érdemes mindenhova magunkkal vinnünk a fesztiválok legalapvetőbb kellékét: a vécépapírt. Nem kell persze egész gurigát szállítanunk, elég, ha néhány kockányit letekerünk és berakjuk a táskánkba.

Nedves törlőkendők

Ezek valahol a vécépapírok és az alkoholos gél között vannak, mert arra is alkalmasak, hogy az arcunkat áttörölve felfrissítsük magunkat, de arra is, hogy letöröljünk és fertőtlenítsünk vele dolgokat. Ráadásul, ha baj van, még a valódi vécépapírt is tudják helyettesíteni.

Víz

Az egyik legalapvetőbb emberi szükséglet, ezért tényleg érdemes mindenhova magunkkal vinni. Nem csak az iváshoz nehéz tiszta vizet találni a fesztiválok területén, de egy palack víz nagyban meg tudja könnyíteni a tisztálkodásunkat is, mert egyszerűen le tudjuk öblíteni magunkat, ha szükség van rá. A víz az egyik leghasznosabb dolog, amit bárhová magunkkal vihetünk.

Tampon

A Tampax Pearl tamponok SmoothTouch applikátorral kaphatóak, így a lehető legkevésbé vagyunk kitéve a bakteriális fertőzés veszélyeknek, hiszen ilyenkor a kezünk nem érintkezik közvetlenül az érzékeny bőrfelülettel. Azt, hogy miért érdemes tamponnal menni fesztiválra, nem kell részletezni. Van, amikor egyszerűen kénytelenek vagyunk magunkkal vinni. De akkor sem mindegy, hogy milyet viszünk. Már korábban írtunk a kéztisztaságról és az ehhez kapcsolódó higiéniai kihívásokról, épp ezért tamponból is érdemes olyat vinni magunkkal, amit műanyag applikátorral lehet felhelyezni. Az már csak ráadás, hogy a diszkrét és elegáns csomagolásnak köszönhetően feltűnésmentesen tarthatjuk őket akár egy pénztárcában is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik