Élet-Stílus

Tóba fulladt egy jávorszarvas, mert félt kimenni a partra az őt fotózó emberektől

Halálba fényképezték.

Belefulladt egy jávorszarvas az amerikai Vermont államban található Champlain tóba, miután a vízből kijövő állatot megijesztették az őt fotózni kezdő emberek – jelentette a helyi sajtó. A jávorszarvas, a fényképező emberektől félve, inkább visszamenekült a tóba, de annyira elfáradt, hogy nem volt képes a víz felszínén maradni, és megfulladt.

Az állat South Hero városánál próbált meg kimenni a partra, miután átúszta a tavat.  A helyi természetvédelmi hatóság közlése szerint a tó New York államhoz tartozó partszakaszán ment be a vízbe, azaz több mint öt kilométert úszott a tóban, amikor partra ért.

Updated: Moose Spotted in South Hero DrownsSOUTH HERO – The Grand Isle County Sheriff's Department has confirmed the…

Közzétette: The Islander – 2018. szeptember 1., szombat

A jávorszarvas egy bicikliútnál próbált meg kimászni a partra, ami népszerű a turisták és a helyiek körében, és rendszerint zsúfolt szokott lenni. Egy szemtanú, Bernadette Toth a helyi sajtónak elmondta: nagyjából féltucatnyi ember kezdte el fotózni az állatot, ami a helyi seriff elmondása szerint ekkor már teljesen ki volt merülve, és csak pihenni akart.

Robert Currier vadőr nem sokkal azelőtt ért ki a helyszínre, hogy a jávorszarvas megfulladt. Elmondása szerint akkor már erősen küzdött a nagy szelek miatt erősen hullámzó tóban. A vadőrök egy csónakra vártak, hogy segíteni tudjanak az állatnak, de mire a csónak megérkezett, a jávorszarvas már megfulladt. Így már csak a tetemét tudták kivinni a partra.

Moose Spotted in South Hero DrownsSOUTH HERO – The Grand Isle County Sheriff's Department has confirmed the moose…

Közzétette: The Islander – 2018. szeptember 1., szombat

A vadőrök arra figyelmeztették az embereket, hogy ne közelítsék meg a jávorszarvasokat, amik könnyen megrémülnek, és akkor vagy menekülni kezdenek, vagy pedig támadnak. Hozzátéve, hogy nem szeretnék, hogy bárki is az utóbbi reakció áldozatává váljon.

Részeg jávorszarvas szorult az almafára
Erjedt almáktól részeg jávorszarvast kellett kiszabadítani egy almafa fogásából egy svédországi kertben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik