Szórakozás

Részeg jávorszarvas szorult az almafára

Erjedt almáktól részeg jávorszarvast kellett kiszabadítani egy almafa fogásából egy svédországi kertben.

A jávorszarvas még kedden este került szorult helyzetbe a Göteborgtól 25 kilométerre délre található Saro város egyik kertjében – jelentette a svéd sajtó. Az erjedt almáktól ittas állatnak feltehetően a fa magasabb ágain lévő gyümölcsökre fájt a foga, de ahogy megpróbált feljebb jutni, reménytelenül belegabalyodott az ágakba, és nem tudott szabadulni.

A részeg jávorszarvast este kilenc órakor vette észre a munkából hazaért Per Johansson, miután a szomszéd kertből meghallotta az állat kétségbeesett bőgését. A férfi a Local című svéd lapnak elmondta: az állatnak csak az egyik lába érte a földet, a többi a faágak közé volt szorulva, és hiába rugdosott, nem tudott kiszabadulni.

Johansson látva a helyzet súlyosságát, kihívta a rendőrséget, akik egy vadászt küldtek a helyszínre. Amíg rá várt, Johansson szomszédjaival együtt elkezdte levágni a fa ágait, hátha ezzel sikerül esélyt adniuk a részeg állatnak a kiszabadulásra, de nem jártak sikerrel. Csak akkor tudták leszedni a fáról, hogy megérkeztek a tűzoltók, akik addig hajlították az almafát, míg a jávorszarvas le tudott csúszni a földre.

A kimerült és ittas állat kiszabadulása után a földre rogyott. Egészen másnap reggelig ott feküdt, majd felállt, és pár óvatos lépés után betámolygott egy közeli erdőbe.

A részeg jávorszarvasok megszokott látványnak számítanak ősszel Svédországban, amikor mindenfelé túlérett almákat találnak a földön és a fák ágain. Az almafán megtalált állat Johansson elmondása szerint egész napos „italozás” után került szorult helyzetbe. Napközben egy környéken lakó ember autójának futott neki majdnem, és már akkor részegnek tűnt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik