Élet-Stílus

Elvette élete szerelmét a demens férfi, mielőtt elfelejtené

A 31 éves férfi még azelőtt el akarta venni élete szerelmét, hogy betegsége miatt elfelejtené, mennyire fontos is neki.

Daniel Bradbury augusztus közepén vette el Jordant, akivel régóta élt együtt – írja a Metro. A pár három hónap alatt tervezte meg az esküvőt, miután a férfi betegségét kimutatták.

Jordan szerint férjének nagyon fontos volt a ceremónia. A nő hozzátette, sokat jelentett neki, hogy elmondhatta fogadalmait a keserédes utazás előtt.

Bradburyt 2017 szeptemberében diagnosztizálták az Alzheimer egyik ritka típusával, miután problémákat észlelt rövid távú emlékezetében. A férfi betegségét egy gén, a PSEN1 mutációja idézi elő. Bradbury a hibás gént apjától örökölte, aki 1999-ben halt meg 36 éves korában.

A friss házasok most 18 hónapos ikreikért aggódnak, hiszen a gyerekek 50 százalékos eséllyel örökölhették a betegséget.

Bradbury várható élettartama rövid, és már most akadnak problémák a rövid távú memóriájával és egyensúlyával, ráadásul sokszor zavartnak is érzi magát. A család célja az, hogy kiélvezzék az együtt töltött időt, amíg a férfi állapota ezt lehetővé teszi.

Éppen ezért létrehoztak egy oldalt, hogy adományokat gyűjtsenek egy utazásra a floridai Disney Worldbe. Eredetileg 10 ezer fontra lett volna szükségük, végül azonban az összeg dupláját sikerült összeszedniük.

Az Alzheimer Szövetség nevében szeretnék gratulálni Danielnek és Jordannek az esküvőjükhöz

– nyilatkozta Jeremy Hughes, az Alzheimer Szövetség vezérigazgatója. Hughes hozzátette, a páros bátor döntése, hogy megosztották történetüket, segít a demenciával kapcsolatos tudatosság növelésében.

Jelenleg mintegy 850 ezer ember él demenciával az Egyesült Királyságban. Szeptember 8-án országszerte felvonulásokat fognak tartani, hogy felhívják a figyelmet a betegség súlyosságára.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik