Élet-Stílus

Egyre több gyerek fullad vízbe a mobiljukba temetkezett szülők miatt

Ezt a német vízimentők szövetsége állítja, miután már több mint 300-an fulladtak vízbe az országban.

A német vízimentők szövetsége (DLGR) felszólította a strandoló szülőket, hogy tegyék el okostelefonjaikat, amikor gyermekeik a vízben vannak. Szerintük ugyanis egyre több gyerek fullad vízbe, miközben szüleik a mobiljukba temetkeznek – írja a Guardian.

A DLGR szóvivője, Achim Wiese szerint túl kevés szülő és nagyszülő fogadja meg a tanácsot, hogy ne a telefont nézzék, hanem a vízben pancsoló gyereket.

Mindennaposnak számít, hogy az emberek úgy tekintenek a medencékre, mint napközikre, és nem figyelnek oda

– tette hozzá a német úszómesterek szövetségének elnöke.

A Guardian cikke szerint idén már több mint húsz 15 évnél fiatalabb gyerek fulladt vízbe a hőségtől szenvedő Németországban, és negyven 16-25 év közötti fiatal. Az előző héten például egy hétéves kisfiú fulladt medencébe Marktredwitz városában.

A német úszószövetség a halálesetek nagy számát az úszásoktatás hiányával is magyarázza. Szerintük nagy gond, hogy az állam nem támogatja megfelelően az iskolai úszásoktatást. Emiatt az emberek nem tudják, hogyan kell viselkedni a vízben, tették hozzá.

Gyereket ölt a Balaton Világosnál
A fiú a Club Aliga előtti vízterületen egy vízibicikli csúszdájáról csúszott a vízbe, csak a holttestét sikerült kiemelni.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó:Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik