Belföld

Gyereket ölt a Balaton Világosnál

A fiú a Club Aliga előtti vízterületen egy vízibicikli csúszdájáról csúszott a vízbe, csak a holttestét sikerült kiemelni.

A rendőrök a vízimentők segítségével találták meg annak a 15 éves fiúnak a holttestét, aki szombaton tűnt el a Balatonban Balatonvilágosnál – számol be az MTI.

Idegenkezűség gyanúja nem merült fel, az eset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják.

Tudott úszni

A ságvári fiú egy vízibicikli csúszdájáról csúszott a vízbe, majd elmerült a Club Aliga előtti vízterületen. A szintén a vízibiciklin tartózkodó nővére kiúszott a partra, ő hívott segítséget.

A lány elmondása szerint testvére tudott úszni. A fiút négy rendőrhajóval és a vízimentők két hajójával keresték, valamint helikopter is segítette a kutatást.

Eltűnt a Dunában

Ugyancsak szombaton Kisoroszinál két fürdőző ember került bajba a Dunában. Közülük a fiatalabbikat sikerült kimenteniük a helyszínen tartózkodóknak, de az idősebb férfi elmerült a folyóban.

Az eltűnt ember keresését nagy erőkkel kezdték meg a szentendrei tűzoltók, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálata és a tűzoltóhajó is a helyszínre érkezett, valamint csatlakoztak a kereséshez a motorcsónakkal rendelkező helyi civilek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: MTI/Varga György)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik