Szerkesztőségünk jelentkezett az Első Soproni Sörversenyre, melyre saját készítésű nedűvel lehet nevezni. Az első videónkban a kotyvasztás nehézségeit mutattuk be, amik közül Katz kolléga a következő kettőt vélte a legtragikusabbnak.
- Egy egész napig tart
- Állandóan figyelni kell folyadék hőmérsékletét
Miután lefőztük a sörlét és az élesztőt is beletettük, egy hónapig pihent egy hűvös pincében. Fontos, hogy maximum 25 fokos hőmérsékleten kell erjednie a nedűnek. Következő állomás a palackozás. Az üvegebe egyenként kell a megfelelő mennyiségű cukrot szórni, majd rácsapolni a löttyöt. A palackos erjesztés, amely alatt szénsav keletkezik a folyadékban, egy hétig tart. Mi pontról pontra teljesítettük az előírásokat. Egy hiba mégis becsúszott. Nem áruljuk el, hogy mi, hiszen a videóból minden kiderül. Prognózisként azért annyit, hogy szegény kollégáknak kellett elszenvednie a kóstolás bizarr pillanatait.