Egy másodpercen múlt, hogy nem darálta be a mozgólépcső az apát és kisfiát

Éppen csak leléptek a szerkezetről, amikor az mögöttük darabokra esett.
Kapcsolódó cikkek

Pár pillanatot múlt, hogy nem halt meg egy apuka és kisfia egy kínai bevásárlóközpont mozgólépcsőjén, ami alig egy másodperccel azután esett darabjaira, hogy leléptek róla – jelentette a helyi sajtó. Az esetet a Xuancheng városában található központ biztonsági kamerája rögzítette.

Az eset szombaton, helyi idő szerint nagyjából este nyolc órakor történt. A felvételen látni, ahogy az egyik lépcsőfok beesik, majd megakad a lépcső tetején, és a lépcsőfokok egymásra torlódnak. Végül valaki a vészleállítóval kikapcsolta a szerkezetet.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a balesetet egy, a gumikorlát alá beszorult kulcs okozta, ami felsértette a szalagot. A helyi hatóságok közölték, hogy szigorú ellenőrzéseket fognak végrehajtani a környéken található mozgólépcsőknél az eset miatt.

Letépte a mozgólépcső egy 4 éves fiú karját
A kínai kisfiú az anyja szeme láttára szenvedett súlyos sérülést egy bevásárlóközpontban.

A kínai mozgólépcsőknek nincsen a legjobb híre a világban, köszönhetően néhány nagy visszhangot kapott balesetnek és halálesetnek. A leghíresebb az a 2015-ös eset volt, amikor egy anyuka alatt szakadt be egy mozgólépcső fém fedőlapja, és a szerkezet után halálra zúzta. Élete utolsó mozdulatával azonban még sikerült megmentenie gyereke életét.

Kisgyereke életét mentette nő, mielőtt halálra zúzta a mozgólépcső - videó (18+)
A kínai anyukának utolsó mozdulatával még sikerült biztonságba helyeznie kisfiát, mielőtt a széthulló padlón átesve berántották a fogaskerekek.

Kiemelt Fotó:Facebook/Shanghaiist