Élet-Stílus

Ubrankovics Júlia: Ha kussolsz, még lehet, hogy kapsz valami munkát

Kellesz, amíg úgy gondolják, ha viszont nem, akkor egyik napról a másikra kilök a rendszer, és bezáródik mögötted az ajtó. Ha kussolsz, még lehet, hogy kapsz valami munkát, ha szembeszállsz velük, akkor viszont háborút indítanak, és véged. Pedig a filmes szakma alapvetően nem ilyen, ezért nem okés, ami most zaj­lik. Sokat dolgoztam itthon és külföldön, a szakmánk alapja a konfliktuskezelés, a nyitottság az alkotók között, akkor is, ha kü­lönböznek a vélemények

– mondta a Borsnak adott interjújában Ubrankovics Júlia, aki az elmúlt egy hétben amiatt szerepelt a hírekben, mert kiderült, hogy kitették az RTL Klub A tanár című sorozatából.

A Tanár kirúgott főszereplője: Megtörték a karrierem, itt maradtam munka nélkül
Ubrankovics Júlia úgy érzi tisztességtelenül bántak el vele.

A színésznő arról is beszélt, hogy Nagy Ervin is ellene volt, a színész szerint sem volt meg köztük a kémia, pedig Ubrankovics szerint dolgoztak már korábban együtt a Katona József színházban, ahol szerinte nem volt probléma a kémiával:

Engem egy sorozat főszerepére kértek el, nem az első évadra, vagyis jogos volt azt gondolnom, hogy hosszú távú munka vár rám, hiszen Németországban 6 évadot futott az eredeti. Egészen május végéig, az utolsó epizódig ezt tudtam. Aztán szóltak nekem, hogy Herman Péter, az RTL Klub drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgatója beszélni akar velem. Semmi hivatalos – mondták –, ne hozzam az ügynökömet. Ez a találkozó nem jött össze sem hétfőn, sem kedden, sem szerdán, sem csütörtökön, mert mindig áttették másik napra. Aztán pénteken be­mentem, de nem volt bent senki a vezetők közül, csak a rendező, aki húsz percben, terepszemle előtt közölte velem, hogy „Figyelj, Ervinnek nem működik veled a kémia, hát, ööö kiírtunk a következő évadból, te már nem jössz vissza.” A rendezővel történt beszélgetéskor derült ki számomra, hogy ők már nagyon régen tudják, hogy nem akarnak velem dolgozni. És pont ez az én problémám, ez az, amiért csalódott vagyok: miért nem mondták meg azonnal, hogy nem kellek? Mikor döntötték el, hogy átvágják a felvételt, mikor castingolták le Trokán Nórit a szerepre október 31. és május 20. között? És ez idő alatt nekem miért nem szólt senki, hogy változás van?

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik