Élet-Stílus

Letartóztattak egy „prófétát”, miután megpróbált feléleszteni egy halottat

A halott feltámasztása nem sikerült. Az etióp „prófétát” végül a rendőröknek kellett kimenekítenie a csalódott és dühös rokonok közül.

Az etiópiai hatóságok letartóztattak egy önjelölt prófétát, miután sikertelenül megpróbált feltámasztani egy motorbalesetben elhunyt férfit – jelentette a BBC. Getayawkal Ayelét a dühös rokonok közül kellett kimenekíteni, miután rátámadtak a sikertelen kísérlet után.

A beszámolók szerint Getayawkal két nappal Belay Biftu eltemetése után kereste fel az ország nyugati részén, Wollega-tartományban élő gyászoló családot, és elhitette velük, hogy képes feltámasztani a halottakat. Pontosan úgy, ahogy Jézus is feltámasztotta Lázárt.

Hónapokon át locsolta szenteltvízzel halott férjét, hogy újraélessze
A férfi mumifikálódott holttestére csak véletlenül bukkantak rá a nyugdíjas orosz orvosnő lakásában.

Ezután kimentek a temetőbe, és kiásták a férfi koporsóját. Getayawkal ekkor kántálni kezdte, hogy „Belay tenese”, azaz „Belay, kelj fel”, de nem történt semmi. Ekkor ráfeküdt a holttestre, és folytatta a kántálást, de az eredmény nem változott. A halott nem támadt fel.

Ekkor a próféta kijelentette, hogy már nem lehet tenni semmit a halottért, és el akarta hagyni a helyszínt. Ez azonban nem sikerült, mert a csalódott rokonok közül többen is rátámadtak, és dühökben verni kezdték.

A „prófétát” végül a kiérkező rendőrök menekítették ki a dühös gyászolók közül, majd azon nyomban le is tartóztatták, a halottgyalázást tiltó etióp törvények alapján.

A kiemelt képen az önjelölt próféta, ahogy megpróbálja feltámasztani a halottat. Fotó: borkena.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik