Élet-Stílus

66 év után levágta körmeit a világrekorder

Egy New York-i múzeumnak adta buszhosszúságú körmeit az indiai Shridhar Chillal, aki 66 év után döntött úgy, hogy ollót fog és megszabadul a nyúlványaitól, írja a The Guardian.

A most 82 éves férfi még tinédzser korában határozta el, hogy megnöveszti a körmeit, miután véletlenül letörte az egyik tanárának egy hosszú körmét. Az oktató azt mondta az akkor még gyerek Chillalnak, addig úgysem érti meg, milyen egy méretes körömre vigyázni, amíg nincs sajátja.

Chillal a szívére vette a történteket: amikor legutóbb megmérte körmeit, azok összeadva 909 centiméteresek voltak, ami körülbelül megegyezik egy londoni busz hosszúságával.

A férfi szerint nagyon vigyáznia kellett a körmeire az évek során, mert még alvás közben is fennállt a veszélye, hogy letörnek. Mint mesélte, éjjelente fél óránként, óránként felébredt, hogy egyik oldaláról a másikra forduljon.

Mindennek van ugyanakkor előnye is, mert elmondása szerint sosem kellett kivárnia a sort, ha boltba ment.

A történelmi körömvágó ceremóniára a Times Square-n található Believe It or Not! múzeumban került sor, a körmöket pedig kiállítják az intézményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik