Élet-Stílus

Kanadában a neten is lehet majd rendelni füvet, és a posta fogja kivinni

Az észak-amerikai országban ősztől lesz legális a marihuána, és a fogyasztóknak még csak kis sem kell majd mozdulniuk otthonról, ha be akarnák szerezni.

Kanada a héten elfogadta a marihuána szabad fogyasztását és termesztését legalizáló törvénytervezetet. A 18. életévüket betöltő kanadaiak október 17-től kezdhetnek el teljesen legálisan füvet vásárolni, és az ABC News összeállításából kiderült, hogy mindezt úgy is megtehetik majd, hogy ki sem kell mozdulni a lakásból.

Az Egyesült Államokkal ellentétben ugyanis Kanadában a posta is szállítani fog marihuánát. Így a neten is lehet majd rendelni füvet, amit az állami posta fog kivinni a rendelőknek.

A Canada Post már évek óta szállít orvosi marihuánát az olyan betegeknek, akik erre engedélyt kaptak, így nem okoz gondot átállni arra, hogy a kedvtelésből használt füvet is szállítani tudják.

Természetesen a postások csak akkor adják majd át a csomagot, ha az átvevő bizonyítja, hogy elmúlt 18 éves, és nem hagyják ott, ha nincsen senki, aki átvegye.

A mariuhána hatósági ára egyébként 10 kanadai dollár lesz, azaz nagyjából kétezer forint, de egyes államokban még egy kicsit olcsóbb is, hogy a fekete piaci ár alá kerüljenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik