Élet-Stílus

Egy hely, ahol szeretettel nevelik a marihuánát

2014-ben történelmet írt Colorado állam azzal, hogy az Egyesült Államokban először legálissá tették a marihuánát. A 24.hu-nak lehetősége volt meglátogatni egy olyan létesítményt az állam fővárosában, Denverben, amely kifejezetten kannabisz előállításával foglalkozik.

Az Egyesült Államok egyik legdinamikusabban növekvő üzletága a marihuána. Egyre több államban legális a kanabisz fogyasztása, ami azt eredményezi, hogy egyre több helyen termesztik ipari mértékben a kendert.

Beszélnek is hozzájuk

Denverben, a világ egyik legboldogabb munkahelyén hatalmas növényházakban egyszerre több ezer kendert nevelnek, a számukra leginkább ideális fényviszonyokkal, hőmérséklettel, páratartalommal és vízellátással. A főállású dolgozók naponta 20 óra világosságot és 4 óra sötétséget teremtenek elő a növényeknek mesterségesen, hogy minél hamarabb megnőjenek. De állítólag nem csak ez segít a növekedésben.

Fotó: Koczka Máté

Mindent megadnak a növényeknek, amire csak szükségük van. Szeretettel nevelik őket, mintha csak a gyermekeik lennének, még beszélnek is hozzájuk. Lelkük van, érzik a törődést

– mondta a Cynthia, aki a My 420 Tours céggel rendszeresen turistáknak szervez túrát a növényházakba.

Fotó: Koczka Máté

Marihuána turizmus

Rengeteg látogatót vonz Denverbe a marihuána, ami nem véletlen, hiszen nagyon jó minőségben állítják itt elő, és legálisan, könnyen lehet vásárolni. Egyre többen szeretnék látni azt is, hogy hol növekednek, és tanulni a témában. Volt olyan vendégünk, aki elsírta magát a gyönyörtől, amikor belépett az ültetvényre, akkora rajongója a kanabisznak

– tette hozzá Cynthia.

Fotó: Koczka Máté

A növényházban szüretelik és szárítják is a marihuánát, a csomagolásra kész termékeket pedig páncélszekrényekben őrzik. Az épület kiemelt biztonsági ellenőrzés alatt áll, ami nem véletlen, hiszen milliókat érő növényeket termesztenek. Minden kender saját chippel van ellátva, amit a hatóságok bármikor ellenőriznek, és szigorú nyilvántartást vezetnek.

A marihuána-biznisz „Apple Store”-ja

Colorádóban a helyiek 28, turisták 7 grammot vásárolhatnak erre a célra kialakított speciális boltokban, ahol csak azt kell igazolniuk, hogy betöltötték a 21. életévüket. Denverben van az egyik olyan üzlet, ami az első naptól kezdve árulhat marihuánát.

Fotó: Koczka Máté

Az Euflora nevű bolt végletekig letisztult, modern arculattal fogadják a vendégeket. Az üzletben legalább tízféle különböző kanabiszt árulnak, amelyek mellett tableteken látható, hogy mit várhatunk a használattól (a hirdetés szerint például relaxált hangulatot, boldogságot, kreativitást, energikus hangulatot), de a mellékhatásokat és az esetleges egészségügyi előnyöket is feltüntetik.

Fotó: Koczka Máté

Csak egy dolog nem modern: a marihuánát áruló boltokban kizárólag készpénzzel lehet fizetni. A marihuána még nem minden államban legális, így a bankok nem mernek tőlük semmilyen pénzforgalmat befogadni.

IPW Denverben

2018-ban Denverben került megrendezésre az Egyesült Államok legjelentősebb turisztikai vására, az IPW. A rendezvényen az amerikai turisztikai desztinációk, attrakciók, szolgáltatók mutatják be és kínálják termékeiket, minden évben jelentős üzletek születnek. A nemzetközi konferencia megrendezéséért minden évben nagy harc folyik az amerikai nagyvárosok között – ez nem is csoda, hiszen a vásárt követő években a vendéglátó város turisztikai bevételei több milliárd dollárral ugranak meg. A háromnapos rendezvényen 1500 amerikai szolgáltató kínálta termékeit mintegy 4000 vásárlónak. Az IPW-t 2019-ben Kaliforniában, Anaheimben rendezik majd meg.

(Kiemelt kép: My 420 Tours)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik