Élet-Stílus

Legalább ötven gyereket rontott meg a katolikus szerzetes

Egyre több pert indítanak New Jersey állam egyik egyházi iskolájának alkalmazottai ellen.

Újabb három per indult egy Morris Township-béli (Morris megye, New Jersey állam) iskolát irányító katolikus rend ellen, így összesen 11 ember – tíz férfi és egy nő – perelte be a papokat az 1968 és 1984 között elkövetett szexuális visszaélések miatt.

Három lezárt és öt folyamatban levő ügyben érintett egy bizonyos Timothy Brennan atya, aki

beismerte, hogy mintegy ötven fiúval volt szexuális kapcsolata. De egyáltalán nem volt biztos ebben a számban, csak az derült ki, hogy rengeteg fiatalkorút zaklatott.

Összesen nyolc vallási személy ellen indult eljárás, köztük van az iskola egykori igazgatója, Luke Travers is. Traverset egy az iskolában tanító férfi két fia Tom és Bill Crane perelte be a 70-es években elkövetett szexuális bántalmazás miatt. A Crane fivéreket egy másik iskolában tanító pap is zaklatta, őt annak idején ki is zárták a rendből, miután kiderült, hogy legalább egy tucat gyermeket molesztált.

Az iskola és a rend május 31-én kiadott egy közleményt, amelyben tudatják, hogy

továbbra is biztosítják a biztonságos, egészséges és tisztességes körülményeket a tanuláshoz.

Nemrég Chilében a püspöki kar testületi lemondást ajánlott fel a pápának a tagjait érő pedofilvádak miatt. A Hittani Kongregáció ügyésze, aki a kiskorúakkal szemben elkövetett visszaélések eseteivel foglalkozik, 2300 oldalas jelentést készített 64 áldozat tanúvallomásával.

(via NorthJersey.com; kiemelt kép: Facebook)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik