Élet-Stílus

Most vessünk véget ennek a napszemüvegtrendnek, köszi

Ismerős lehet a 90-es évekből, a Mátrixból, hónapok óta ott van Gigi Hadid, Kim Kardashian, meg az összes testvére fején, de még mindig érthetetlen, hogy miért. A lehetetlenül apró és funkciótlan, ellenben közel sem szép kiegészítőről, az aprócska napszemüvegről lesz most szó.

Kylie Jenner a 2018-as Met-gálára a témához csak nyomokban illeszkedő ruhája mellé mindössze egyetlen kiegészítőt választott, egy picike, ezüst napszemüveget, aminek még a lencséi is strasszokkal voltak kiverve. Az ő esetében ez most tényleg csak egy funkciótlan kiegészítő volt, ami annak ellenére volt látványos, hogy semmi köze nem volt a katolicizmushoz, amit az este témájának adtak meg. De nem ő az első, aki úgy érezte, jó döntés a picike napszemüveg.

Fotó: Dia Dipasupil/Getty Images

Egyes hírességek fején már 2017 őszén lehetett látni, de igazán akkor jött divatba, amikor 2018 januárjában a Kardashian-családról szóló reality-ben Kim Kardashian arról beszélt, hogy férje, az őrültséghez egyre közelebb álló Kanye West

ráparancsolt, hogy a jövőben ne merészeljen nagy napszemüvegeket felvenni.

Kardashian azóta csakis ezeket a funkciótlan kis akármiket hordhatja, amilyet utoljára akkor láthattunk, amikor Morpheus színes bogyókkal kínálta Neót a Mátrixban.

Az újra divatba jött napszemüvegek annyiban különböznek 90-es évekbeli elődjeiktől, hogy még azoknál is csíkszerűbbek. Van, amelyik lencséje talán két centi magas sincs, de legalább teljesen átlátszó is, vagyis teljes mértékben funkciótlan. Na nem mintha ezeknek a napszemüvegeknek az lenne a célja, hogy a napsugaraktól védje a retinánkat, inkább azért készültek, hogy mindenki ebben pózoljon Instagramon.

Na meg lehet őket hordani éjszaka, esős időben, irodai munkához, takarításhoz és bányászáshoz, vagyis bármilyen helyzetben, ahol nem ér minket napfény, de főként fotózásokra, amennyiben nagyon edgy modellnek akarunk tűnni. Halandó, hétköznapi, villamoson utazó embereken egyelőre nem látni apró napszemüveget, csak olyan modelleken, mint Bella vagy Gigi Hadid, esetleg az Instagram úgynevezett influenszerein.

🦋 (@bellahadid) által megosztott bejegyzés, Márc 2., 2018, időpont: 3:31 (PST időzóna szerint)

Ahogy 2017-ben divatba jött a direkt ronda sportcipő, úgy jött divatba az aprócska napszemüveg is. Minél kisebb, funkciótlanabb és rondább, annál jobb! 

Az egyik első trendteremtő Adam Selman divattervező volt, aki már a 2017-es tavaszi/nyári szezonra megálmodta a pici napszemüvegeket, vagyis ha nagyon trendkövetők akarunk lenni, akkor valójában már rég le is maradtunk erről az egészről. De aggodalomra nincs ok, Magyarországra minden később jut el, így sanszos, hogy a nyári fesztiválokon is csak elvétve látunk majd csíkszerű napszemüvegekben ugráló lányokat. Na meg férfiakat, hisz semmi nem indokolja, hogy ők ne hordják ezt a kiegészítőt – azon túl persze, hogy funkcióját tekintve teljes mértékben haszontalan.

Persze nyilván mindenki azt hord, amit akar és amiben jól érzi magát, így simán lehet, hogy valaki most kapott kedvet a pici napszemüveghez. Ebben az esetben viszont nem árt tudni, hogy az egyik lényege, hogy látszódjon a szemöldök – amiből egyelőre még a természetes, bozontosabb a divat, ebből a szempontból szerencsére nem tért vissza a 90-es évek, pedig az lenne csak az igazi, ha a csíkszemüveg mögül egy pár hajszálékvékony szemöldök figyelne ki. A legfontosabb szempont viszont, hogy a napszemüveg

semmiképpen se takarja szemünket, vagyis elég csak az orrunk hegyére illeszteni.

zzZzown n OUT #OnTheStreet w @newyorkmodels by @nathan_hoeffel

A post shared by ..:::..::..::jazZELLe::.::..:. (@uglyworldwide) on

A celebek eddig azért is preferálták a fél arcukat eltakaró, sötét napszemüvegeket, mert el tudtak bújni mögötte, senki nem látta a smink nélküli, meggyötört arcukat, vagy az előző este nyomait. Ezzel szemben új kedvencük ilyen szempontból is használhatatlan, vagyis az apró napszemüvegek még a sokak által utált Crocs-papucsoknál, Ugg-csizmáknál és O bageknél is rosszabbak, mert bár azok sem feltétlenül szépek, legalább van megmagyarázható funkciójuk. A picike, csíkszerű napszemüvegek viszont haszontalanságuk mellett még előnytelenek is, mert még az olyan, génlottónyertes szépségeken is rettenetesen néznek ki, mint Gigi Hadid. Pedig ő aztán egy szakadt krumplis zsákban is tökéletes lenne.

via GIPHY

Kiemelt kép: uglyworldwide/Instagram.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik