Élet-Stílus

Rémülten menekült egy család a rájuk rontó gepárdok elől, miután kiszálltak az autóból egy holland szafari parkban – videó

Az anyuka a karjában egy kisgyerekkel sétált oda a ragadozókhoz.

Majdnem tragédiával ért véget egy francia család látogatása a hollandiai Beekse Bergen szafari parkba, miután kiszállt autójukból a gepárdok területén, hogy közelebbről meg tudják nézni a ragadozókat. A családról egy mögöttük haladó autós készített mobiltelefonos videót, amin látni, hogyan menekülnek rémülten vissza a járműbe, miután a nagymacskák fenyegetően kezdtek el feléjük rohanni.

„A család rendkívül szerencsés volt”, hogy sértetlenül megúszták az esetet – mondta el a park vezetője az NOS holland közszolgálati adónak. Niels de Wildt közlése szerint a hétfőn készült felvétel idején a gepárdok jóllakottak voltak, és nem akartak vadászni, de ettől még veszélyes volt a közelükbe menni, ugyanis rátámadhatnak a területükre merészkedő idegenekre.

De Wildt kiemelte: a park területén többnyelvű táblák hívják fel a figyelmet arra, hogy tilos a járművekből kiszállni, és hozzátette, nem tervezik újabb, francia nyelvű táblák kihelyezését. A park az esetről csak azután értesült, hogy kedden közzétett felvétel terjedni kezdett az interneten.

2012-ben már volt egy hasonló eset a parkban, de az sokkal rosszabbul ért véget. Akkor egy 9 éves gyereket a karján mart meg egy gepárd, miután három másik emberrel együtt kiszállt az autóból, majd az egyik nagymacskát meglátva megijedt, és szaladni kezdett, a ragadozó pedig rátámadt.

Tigris támadt két nőre egy szafari parkban, miután kiszálltak az autóból - videó
Az egyik nő a helyszínen meghalt, míg a másik súlyos sérüléseket szenvedett a kínai vadasparkban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik