Élet-Stílus

Milliós vagyont hagyott az iskolai gondnok a bántalmazott gyerekek megsegítésére

Az amerikai férfi a fizetéséből spórolta össze a nagy összeget.

Nagy leckét adott nagyvonalúságból és önzetlenségből egy Kentucky állambeli általános iskola gondnoka, aki az egész életében összekuporgatott vagyonát végrendeletében a szexuális bántalmazott gyerekeknek ajánlotta fel. És nem kis összegről van szó. A 75 éves korában elhunyt Alvin Randlett ugyanis több mint 175 ezer dollárt, azaz nagyjából  46 millió forintot adományozott oda egy gyermekvédelmi alapnak.

A pénzt az állam igazságügyi minisztériumához tartozó Child Victims’ Trust Fund kapja meg. Az alapot a szexuális bántalmazott gyerekek megsegítésére hozták létre még 1984-ben. A pénzügyi alapból olyan szervezeteket és programokat pénzelnek, amelyek segítenek megakadályozni a gyerekek ellen elkövetett zaklatásokat.

Kentucky állam igazságügyi minisztere, Andy Beshear a „tiszta önzetlenség és nagylelkűség csodálatos példájának” nevezte Randlett felajánlását. A férfi 32 éven át dolgozott gondnokként és 2015 decemberében hunyt el, 75 évesen.

Jelentős vagyonát mind a fizetéséből gyűjtötte össze. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint nagyon spórolós volt, nem volt autója sem, és szinte mindenhova gyalog ment, vagy valamelyik barátja vitte el, ha messzebb volt dolga. Emellett soha nem vett ki betegszabadságot, és nyugdíjához sem nyúlt hozzá.

Legjobb barátja, Jeff Siska a helyi sajtónak elmondta: „Alvin utolsó kívánsága az volt, hogy segíthessen azoknak, akik nem tudnak magukon segíteni.” A férfi elmondása szerint Randlett nagyo szerette a gyerekeket és „undorította a gyerekmolesztálás”.

A kiemelt képen Alvin Randlett. Fotó: Covington schools via Fox19

Ajánlott videó

Olvasói sztorik