Pályán kívül

Gyönyörű gesztussal lopták be magukat a szívekbe a skót focidrukkerek

A skót szurkolók vidáman távozhattak Budapestről, hiszen csapatuk 1-0-s győzelmet aratott a Georges Leekens irányításával kettőből két meccset elvesztő magyar válogatott ellen.

Nagyítóval kell keresni az olyan tragikus kezdést, mint Leekensé
A közelmúltban Gellei Imre, Csank János és Egervári Sándor is ugyanúgy indított, mint a belga kapitányunk. Még a végén ismét lesz egy pótselejtezős, netán egy szerethető csapatunk?

Az ideutazó vendégdrukkerek tettek arról, hogy látogatásuk maradandó legyen, és nemcsak néhány vendéglátóipari egység forgalmát dobták fel,

hanem 1,7 milliót adományoztak a Wesley János óvodának.

A Tartan Army Sunshine Appeal nevű alapítvány 2003 óta a skót csapat minden idegenbeli meccse előtt gyűjtést szervez, és az összeget jótékonysági célra ajánlják fel, így került képbe a hátrányos helyzetű családok gyermekeit segítő Wesley János óvoda.

“Sokak szerint a futballdrukkerek huligánok, reméljük, ez a kezdeményezés javít a megítélésükön”

– mondta Neil Forbes, az alapítvány elnöke a Nemzeti Sportnak.

Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete annyit tett hozzá, 40-50 évvel ezelőtt nem volt jó hírük a skót szurkolóknak, de ez a nyolcvanas évekre megváltozott. “Mostanra a világ legjobb szurkolói között  tartják őket számon, és példás viselkedésükkel tűnnek ki. A Sunshine Appealen keresztül az érzékenyebb oldalukat is megmutathatják, a budapesti volt a 66. adományuk, ami elképesztő büszkeséggel tölt el. Biztos vagyok benne, hogy úgy távoznak az országból, hogy csak barátokat szereztek, akik azt szeretnék, hogy minél előbb visszatérjenek” – nyilatkozta a nagykövet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik