Élet-Stílus

Halálra köveztek egy kengurut egy kínai állatkertben a látogatók

Azért dobálták, mert szerették volna látni, ahogy ugrál.

Meghalt egy 12 éves nőstény kenguru a kínai Fujian tartományban található Fuzhou állatkertben, miután a látogatók kövekkel és fél téglákkal dobálták meg, hogy ugráljon – jelentette a helyi sajtó. Pár nappal később egy ötéves hímkenguru is megsérült, amikor egy látogató fejen dobta egy nagyobb tégladarabbal, ugyanabban az állatkertben.

A China Daily cikke szerint a 12 éves kengurut egy éles kő találta el a lábán, ami emiatt erősen vérezni kezdett. A sebet ugyan ellátták, de azt már nem vették észre, hogy másik sérülése miatt belső vérzése keletkezett, és végül abban halt meg.  A Sixth Tone című angol nyelvű kínai lap beszámolója szerint a veséje repedt meg az állatnak.

Az állatkert dolgozói a helyi sajtónak elmondták: a látogatók rendszeresen szokták kövekkel dobálni a kengurukat, hogy lássák, ahogy ugrálnak. Annak ellenére teszik ezt, hogy az állatkertben több jelzés is tiltja ezt.

Bár az állatkertben több biztonsági kamera is van, azok főleg az állatokat figyelik, és nem azokra a részekre vannak irányítva, ahol a látogatók vannak. A kődobálókról nem készült felvétel, így nem tudni, kik voltak azok. Az állatkert már kérvényezte a helyi kormányzattól, hogy adjanak pénz nekik egy nagyfelbontású térfigyelő kamerarendszer kiépítésére.

A két támadás utána az állatkert csökkentette a kifutókban lévő kenguruk számát és jelenleg csak három példányt nézhetnek meg a látogatók. A megölt kenguru testét pedig konzerválják, és ki fogják állítani.

Az eset nagy felháborodást okozott Kínában, ahol sokan még mindig úgy tekintenek az állatkerti állatokra, mint akik azért vannak ott, hogy őket szórakoztassák, és az nem elégíti ki őket, ha csak annyit látnak belőlük, hogy alszanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik