Élet-Stílus

Nem akart fizetni, ezért beszökött az állatkertbe a turista, akit halálra marcangoltak a tigrisek

A kínai apuka több, három méter magas falon is átmászott, figyelmen kívül hagyva a figyelmeztető feliratokat.

Kiderült, hogy hogyan került a tigrisek kifutójára az a kínai turista, akit még a hétvégén marcangol halálra egy tigris a kínai keleti partján fekvő Ningbo állatkertben. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint Zhang nem akarta kifizetni a belépőt, ezért egy munkatársával együtt úgy döntöttek, inkább beszöknek.

A két férfi átmászott az állatkert három méter magas külső falán, majd Zhang egy következő, szintén 3 méter magas falat is megmászott. Ami után tudtán kívül a tigrisek közé jutott be. Munkatársa, egy Li nevű férfi oda már nem követte.

ningbo-tigris-tamadas
Fotó: Weibo

A férfit nagyjából egy órával azután tudták kimenteni a tigrisek közül az állatkert dolgozói, hogy a ragadozók rátámadtak. Kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Az eset idején rengetegen voltak az állatkertben, és a borzalmas jelenetet többen is videóra rögzítették, a felvételek pedig elterjedtek a közösségi oldalakon.

A videó megtekintését csak erős idegzetű, felnőtt olvasóinknak ajánljuk!

Li a helyi sajtónak nyilatkozva megerősítette az állatkert közleményét, hogy ingyen próbáltak bejutni az állatkertbe, ahova feleségeikkel, valamint Zhang két gyerekével mentek. A két feleség és a gyerekek kifizették a belépőt, ami a kínai sajtóban megjelent hírek szerint a felnőtteknek 130 jüan (nagyjából 5500 forint), míg a gyerekeknek 70 jüan (3000 forint) volt.

A család az állatkertet hibáztatja

Két nappal a tragédia után megszólaltak az áldozat rokonai, akik szerint az állatkertet is terheli felelősség a férfi halála miatt – írta a helyi sajtó. Szerintük ugyanis túl könnyen át lehet mászni a kerítésen, és „az állatkertnek nem kéne lehetőséget adnia az embereknek” arra, hogy át tudjanak mászni rajta. „Amíg a falakon ilyen könnyen át lehet mászni, lesznek emberek, akik megpróbálnak fizetés nélkül beszökni” – mondta egy másik rokon.

Zhang öccse a helyi sajtónak elmondta: a férfi halála nagy csapás az egész család számára, mert ő tartotta el felesége és két gyereke mellett szüleit is, akik teljesen rá voltak utalva. A testvér elmondása szerint rossz anyagi körülmények között éltek. Talán ezért sem akarta kifizetni a drága belépőt.

A South China Daily News és a Shanghaiist beszámolója szerint is a kínai közösségi oldalak kommentelői egyáltalán nem szimpatizáltak a családdal, és az áldozattal, és Zhangot hibáztatták a történtek miatt.

Olvasói sztorik