Élet-Stílus

A fiataloknak ez is jó lesz, legyintett a kínai étterem tulaja, miután patkány esett a levesbe

Nem igazán tekintette olyan nagy problémának, és ki akarta fizettetni velük az étel árát.

Az ember azt gondolná, ha egy étteremi vacsora közben váratlanul egy patkány esik az asztalra, és végigtrappolja az ott lévő ételeket, és megmártózik a levesben, a vendéglő tulajdonosa mindent megtesz kárpótlásukért. És legalább azt felajánlja, hogy nem kell kifizetniük a számlát.

Ezt egészen másként gondolta egy leveses étterem tulajdonosa a kínai Shenzhen városában, miután egy rágcsáló okozott kisebb pánikot az egyik asztalnál – írta a helyi sajtó. Az ott ülő négy fiatal rémülten ugrott fel, amikor azt látták, hogy a plafonról egy patkány ugrik az asztalukra, és végigrohan a nekik kivitt ételeken.

Azonban még nagyobb sokként érte őket, hogy az étterem tulajdonosa nem volt hajlandó eltekinteni a számla kifizetésétől. Csak annyit ajánlott fel, hogy hoz nekik egy új tál levest.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint azzal érvelt, hogy az asztaltársaság tagjai mind fiatalok voltak, és nem gondolta volna, hogy kiakadnak egy olyan csekélységen, mint az ételeken átgázoló patkány látványa.

A vendégek végül kénytelenek voltak kifizetni a majdnem 300 jüanos számlát, de az ügyet nem hagyták annyiban. Az esetet jelentették a hatóságoknak, és miután ki is vonultak az étteremhez, a vendéglős végül visszafizette nekik a számla összegét.

(A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik