Élet-Stílus

Beperli a család az orvost, mert a saját spermájával termékenyítette meg a pácienst

Egy amerikai nő pert indít szülei korábbi orvosa ellen, mert állítása szerint a DNS-tesztek kimutatták, hogy a doktor titokban a saját spermájával termékenyítette meg az édesanyját, írja a BBC.

Kelli Rowlett a DNS-mintáját elküldte egy családfakutatással foglalkozó holnapnak, és meglepve tapasztalta, hogy az eredmények szerint nincs biológiai köze a vélt édesapjához.

A 36 éves nő azt hitte, hogy a tesztet elrontották, aztán kiderült, hogy a DNS-mintája egyezik azzal az orvoséval, aki segített a világra hozni őt.

Rowlett csalással, gondatlansággal, érzelmi zavarkeltéssel és szerződésszegéssel vádolja már nyugdíjas szülész-nőgyógyász Gerald Mortimert.

A kereset szerint a nő mostanáig arról sem tudott, hogy a már elvált szüleinek gondjai akadtak a megtermékenyítéssel.

Apja spermiumszáma és anyja méhállapota miatt a pár anno úgy döntött, hogy orvosi segítséget kérnek és a mesterséges megtermékenyítést választják férje és egy donor spermájával.

A pár azt kérte az orvostól, hogy a donor legalább 180 centiméter magas, barna hajú, kék szemű egyetemi hallgató legyen. Csakhogy a papírok szerint a doki nem keresett senkit, és inkább a saját spermáját használta a megtermékenyítéshez három hónapon át.

A szülők elmondása szerint ha tudtak volna erről, akkor nem vetették volna alá magukat az eljárásnak.

Amikor a pár közölte a doktorral, hogy Washington államba költöznek, elsírta magát.

Dr. Mortimer tudta, hogy Kelli Rowlett a biológiai lánya, de nem árulta el a szülőknek. Dr. Mortimer tudatosan titkolta a saját genetikai anyagának használatát

– áll a keresetben.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik