Élet-Stílus

Elgázolt, majd cserbenhagyott egy nőt és egy gyereket, később megtudta: a felesége és a fia volt

A kínai férfi csak a házához kiérkező rendőröktől tudta meg, hogy saját családját hagyta haldokolva az út szélén.

A helyi sajtóban csak Zhang néven említett férfi még március 22-én tartott hazafelé egy családi összejövetelről, amikor autójával elgázolt egy elektromos robogón ülő nőt és gyereket – jelentette a helyi sajtó. Zhang ahelyett, hogy megállt volna, segítségnyújtás nélkül továbbhaladt, ott hagyva az út mellett áldozatait.

A Zibo városában történt baleset helyszínére a közelben élő emberek hívták ki a mentőket. A nőt és a fiút kórházba szállították, ahol azonban a kisfiú életét már nem tudták megmenteni az orvosok, és beszállítása után meghalt. Anyukája szintén súlyos sérüléseket szenvedett, őt az intenzív osztályon ápolták.

A beszámolók szerint a helyi rendőrök nem sokkal később őrizetbe is vették Zhangot, aki tőlük tudta meg, hogy saját felesége és gyereke volt az, akiket elgázolt, és magukra hagyott.

A férfi a rendőröknek elmondta: aznap este egy rokonnál vacsoráztak, és kissé sokat ivott. Ő autóval indult haza, míg felesége egy elektromos robogóval vitte haza gyereküket. És hazafelé tartva ütötte el őket, úgy, hogy nem is tudta, kiket gázolt el.

Több százan mentek el egy gázolás haldokló áldozata mellett
Az út szélén fekvő férfi mellett csak egy ember állt meg, de ő is csak az összetört mobilját lopta el. A Delhiben történt eset sokkolta a világot.

Zhang ellen eljárást indítottak a helyi hatóságok. Az esetről szóló beszámolók arról nem tesznek említést, hogy pontosan mivel vádolják, és mekkora büntetésre számíthat. És azt sem közölte a helyi sajtó, hogy felesége milyen sérüléseket szenvedett.

Három éve már előfordult egy hasonló eset Kínában. Akkor egy férfi segítségnyújtás nélkül hajtott el egy, az út szélén fekvő, elgázolt idős nő mellett, akiről később megtudta, hogy az anyja volt. A nő végül belehalt sérüléseibe.

Kínai mentőautók (kína, mentőautók, )
Elhajtott egy elgázolt nő mellett, később megtudta, az anyja volt
Otthagyta az út szélén véresen fekvő, súlyosan megsérült idős nőt, mert félt segíteni.

A férfi az eset után a helyi sajtónak elmondta, azért nem állt meg segíteni, mert „nincsen kamera az autómban”. Az elmúlt években több, nagy botrányt kiváltó eset világított rá arra, hogy a kínaiak rendszeresen nem állnak meg segítséget nyújtani megsérült embereknek – főleg időseknek. Leginkább azért, mert félnek, a megsegített emberek őket teszik felelőssé a sérüléseikért, pénzt követelve.

(A kiemelt fényképen a balesetben összetört robogó. Fotó: ThePaper)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik