Élet-Stílus

Több százan mentek el egy gázolás haldokló áldozata mellett

Több mint négyszáz jármű, és 45 gyalogos ment el egy cserbenhagyásos gázolás vérző áldozata mellett az indiai Delhi városában, anélkül, hogy bárki is mentőt hívott volna az útszélen fekvő férfi mellett – derült ki egy térfigyelő kamera felvételeiből, amit vágás nélkül mutattak be az indiai televíziók. Az eset hatalmas felháborodást okozott Indiában, ahol a politikusok most azt ígérik, törvényváltoztatásokkal próbálják majd rávenni az embereket, hogy segítsenek kórházba vinni balesetben megsérült embereket.

A 36 éves férfit még előző hét szerdán, helyi idő szerint hajnali 5:40-kor ütötte el egy tejszállító kisteherautó, miközben az áldozat hazafelé sétált az éjszakai műszakja után. A felvételen látni, ahogy a sofőr kiszáll a járműből, ránéz az út szélén elterült férfire, majd visszaszáll autójába és gyorsan elhajt a helyszínről.

Az NDTV indiai televízió adatai szerint ezután 140 autó, 82 háromkerekű, 181 motoros és 45 gyalogos ment el a férfi mellett, anélkül, hogy bárki is a segítségére sietett volna. Csak egy ember állt meg, egy riksa utasa, aki odament az áldozathoz, de nem azért, hogy segítsen neki: csak a férfi összetört mobiltelefonját vette fel a földről, majd továbbállt.

Az indiai sajtóban megjelent hírek szerint a Matibool nevű férfi csak fél órával később kapott segítséget, amikor egyik barátja észrevette, és mentőt hívott. A férfit majdnem másfél órával a baleset után vitték kórházba (a baleset helyszínétől alig fél kilométernyire volt egy), ahol már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az orvosok közlése szerint a férfi elvérzett.

A beszámolók szerint Matibool egyszerre két munkahelyen dolgozott Delhiben, hogy eltartsa vidéken élő családját. Nappal egy elektromos riksát vezetett, éjszaka pedig biztonsági őr volt egy garázsban. Az eset után Delhi kormányzata bejelentett egy tervezetet, ami alapján kormányzati jutalomban részesítenék azokat, akik segítenek a balesetek áldozatain.

A rendőrség egyébként már másnap elfogta a gázoló tejszállítót, aki azt állította, hogy elaludt a volán mögött, amikor a gázolás történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik