Élet-Stílus

Meghalt rákban a YouTuber, aki állította, a nyers zöldségektől kigyógyult a rákból

Százezrek látták videóját, amiben megosztotta „rákgyilkos szuperitalának” receptjét.

A texasi Mari Lopez még 2016 nyarán rakott fel több videót YouTube-csatornájára, amiben azt állította, a vegán életvitel, isten, valamint egy csodaital segítségével kigyógyult a rákból. Az unokahúgával, Liz Johnsonnal együtt készített videókban kijelentették: alig három hónap alatt meggyógyult. Nem csak a rákból, de a leszbikusságából is.

Johnson azonban vasárnap bejelentette, hogy Lopez decemberben elhunyt. A halál oka: rák. A nő szerint azonban ennek nincsen semmi köze az általuk korábban hirdetett diétának. Szerinte Lopez pont azért halt meg, mert amikor kiújult betegsége, abbahagyta az „egészséges” diétáját, és radio- és kemoterápiára kezdett el járni.

Az unokahúg elmondása szerint Lopez halálát az okozta, hogy nem tartotta be a diétáját, és spirituális életét sem vette olyan komolyan. Korábban azt állították, hogy mindössze 90 nap alatt teljesen felgyógyult a mellrákból, amikor 2015 októberében elkezdte a vegán diétát, és a nyers zöldségekből és gyümölcsökből készített ivólevek ivását. Egyik receptjét meg is osztották a YouTube-csatornájukon. A lének a „rákgyilkos” becenevet adták.

A rák azonban visszatért, és Lopez radioterápiára és kemoterápiára kezdett el járni. Úgy tűnik, későn. És úgy tűnik, felismerte, hogy a veganizmus és az ivólevelek mégsem gyógyítják meg a rákot. Azt kérte ugyanis unokahúgától, hogy törölje le a YouTube-ról közös videóikat. A nő azonban erre nem volt hajlandó, és közölte, továbbra is hisz az alternatív gyógymódban, ami szerinte több embert is meggyógyított.

(Kiemelt fotó:YouTube/Liz & Mari)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik