Élet-Stílus

Sörhas, gondolta, de súlyos beteg volt

A 63 éves Kevin Daly 2015-ben szívműtéten esett át, ami miatt 15 kilót fogyott, de a hasa nem lett ettől kisebb. Bár nem egy nagy sörkedvelő, azt hitte csak sörhasa van. De aztán elkezdte zavarni, először arra gondolt, hogy a szívműtét közben valamit benne felejthettek.

A biztosítójánál azt mondták neki, hogy nincs szüksége CT-vizsgálatra, de a pénzügyi szakember nem hagyta magát, felkeresett decemberben egy orvost, megvizsgálták, és észrevették, hogy valami nagyon nincs rendben nála.

Egy röplabda méretű, 13 kilogrammos tumor volt a hasában, ami hónapokon belül végezhetett volna vele.

A rosszindulatú zsírdaganat (liposzarkóma) már 10-15 éve nőhetett a férfiben, de szerencsére nem terjedt át másik szervére. A hasban, karokon esetleg lábakon kialakuló tumort sokszor zsírszövetnek gondolják, olyan nagyra nem szokott nőni, mint Dalynek, mert már korábban problémákat okoz az betegnek. Hasi fájdalom, székrekedés, véres széklet, telítettségérzetet jár vele általában.

Bár ezek a daganatok nagyok és rosszindulatúak, lassan nőnek és ritkán képeznek áttétet

– mondta a férfit megműtő sebész, Julio Teixeira a CBS-nek. Az operáció végül hat órán át tartott, a tumor több szervét is elmozdította Dalynek, így a vastagbelét, amit több centivel feljebb kellett mozdítani. Az egyik vesét is el kellett távolítani, mert a daganat teljesen körbenőtte.

Két hónappal a műtét után a hobokeni férfi jól érzi magát, de a továbbiakban gyakran kell mennie vizsgálatra, hátha visszatért a rákos daganat.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik