Élet-Stílus

Megverték és forró olajjal öntötték le 16 éves lányukat, mert nem akart házasodni

A texasi kamaszlánynak a szülei néztek ki vőlegényt, aki milliókat fizetett nekik a lány kezéért. De ő nem akarta.

A texasi hatóságok letartóztattak egy házaspárt, akik a rendőrség szerint megverték, fojtogatták és forró étolajjal öntötték le 16 éves lányukat, mert nem akart összeházasodni a férfival, aki kinéztek neki – jelentette a helyi sajtó.  A 25 éves, Dallasban élő férjjelölt húszezer dollárt, azaz nagyjából ötmillió forintot ajánlott fel a lányért cserébe – közölte Javier Salazar, Bexar megye seriffje.

A helyi hatóságok és az FBI azután kezdett el foglalkozni az üggyel, hogy  Maarib Al Hishmawi január 30-án elszökött otthonról, és szülei bejelentették eltűnését. A lány apja, a 34 éves Abdulah Fahmi Al Hishmawi február végén tagadta, hogy ő vagy felesége bármikor is bántotta volna a lányt. És azt állította, hogy nem akarták a lányt rákényszeríteni a házasságra, de közölte, áldását adta volna a lánykérésre, ha létrejött volna az esküvő.

A férjjelölt még tavaly májusban tett ajánlott a lányra, amikor Maarib még csak 15 éves volt.  Salazar seriff elmondása szerint azután a lányt „elég kemény bántalmazások” érték szülei részéről, mert nem akart feleségül menni a kinézett férfihoz.

A seriff közlése szerint a lányt seprűvel verték, anyja forró étolajat öntött a testére, és volt, hogy addig fojtogatták, amíg már majdnem el nem ájult.

A lányt március közepén találták meg. A hatóságok szerint egy bántalmazott nőket és lányokat védő szervezet fogadta be magához.  Maarib és öt testvére most a gyermekvédelmi hatóság gondozása alá került.

A szülőket vasárnap kiengedték az előzetes letartóztatásból, miután letették a 30 ezer dolláros óvadékot. A szülők ellen folytatólagosan elkövetet családon belüli erőszak vádjával indítottak eljárást.

Salazar közlése szerint valószínű, hogy eljárást fognak indítani a férfi ellen is, aki megpróbálta feleségül venni a kamaszlányt.

A KSAT televízió információi szerint a Hishmawi-család két évvel korábban költözött az Egyesült Államokba Irakból.

A kiemelt fényképen Maarib Al Hishmawi. Fotó: KSAT12

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik