Élet-Stílus

Az igazi grafitember: teste 90 százalékát fedi tetkó, még a szeme fehérjét is

20 éves volt Adam Curlykale, mikor felvarratta karjára az első tetoválását, ami annyi volt csupán: Én vagyok. Ma már 32 éves és nagyjából a teste 90 százalékát borítják tetkók, de azt tervezi, hogy a maradékot is „befesteti”, így a hónalját, a tenyerét, a talpát és a fenekét is.

Curlykale mindig másnak érezte magát a többi embertől, a kedvenc színe pedig a szürke, ezért lett mára a bőre grafitszínű.

Megterveztem a tetoválásaimat, mert ez az én testem. Konkrét elképzelésem van magamról, amit lépésről lépésre megvalósítok. Az élet rövid és én befejeztem, hogy azon csodálkozzak, mi történik majd holnap. Az életem most történik.

A tetoválások azonban nem olcsóak, egy „szép lakás” kijött volna az árából. Igaz, ma már saját magának készíti el őket, ahová meg nem ér el, ott a legjobb barátja festi be. Így azért olcsóbb.

Azt hiszem, a testem 99 százalékát befedem. Nem akarom az egészet, de hogy mit nem, az maradjon az én titkom.

Curlykale Kalinyingrádban született, Poznanban nőtt fel, most Londonban él, az egészsége nagyban hozzájárult a mostani hozzáállásához. 22 éves volt, mikor vastagbélrákot diagnosztizáltak nála. Hónapokig járt különböző kezelésekre, kemoterápia, sugárkezelés, őssejtterápia, amik után nagyon gyenge volt az immunrendszere. Felépült, de a bőrbetegségei lettek, részleges albinizmus alakult ki nála. Mély depresszióba esett, étkezési zavarai lettek és még öngyilkossági kísérlete is volt.

Nem fogadtam el magam és mások sem tették ezt velem. A tetoválások segítetek, hogy újra felfedezzem magam. Gyönyörű lettem szerintem.

Curlykale tavaly szeptemberben döntötte el, hogy a szemgolyóját és a teljes arcát befedi. Egy ideig törődött azzal, ki mit szól hozzá, de mára már nem érdeklik őt az ilyenek. Azért is költözött Lengyelországból Angliába, mert előbbiben köveket, üvegeket vágtak hozzá.

Ma több lábon is áll, tetoválóként, pszichológusként, kozmetikusként, fodrászkén, sőt, énekesként és modellként is keresi a kenyerét.

Kiemelt kép: Instagram

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik