Élet-Stílus

„Ne netezzen már a gyerek annyit!” – emiatt jön egy új telefon

Egyszer minden szülőnél eljön az idő, hogy feltegye a kérdést: mikor kapjon mobilt a gyerek? De igazából nem is a telefon a probléma, hanem a közösségi oldalakon való lógás. Főleg annak az a része, amire talán nem is lát rá a szülő, pedig talán jobb lenne.

Egy brooklyni startup, a Light most előjött egy megoldással, a Light Phone 2-vel (mi lehet vajon az 1-gyel?), amivel csak telefonálni és üzeneteket küldeni lehet. És elég menőn néz ki, így talán a gyerek se lesz túlzottan lehangolt, hogy egy ilyet kapott. A Light társalapítója, Joe Hollier a készülékük létrehozását úgy magyarázta az ABC tévécsatornának:

Vannak biztonsági okai, amiért megéri telefont adni a gyereknek, de az okostelefonok hatása a rájuk meglehetősen aggasztóak.

Hollier arról is beszélt, hogy ettől még nem csak a gyerekeknek szánják a készüléküket, hanem olyanoknak is, akik nem akarnak internettel vagy kamerával felszereltet vásárolni, ezért tartanak ki az ezer éves telefonjaik mellett.

Mindeközben elindult az Egyesült Államokban egy mozgalom, amely azt ajánlja, hogy a 8. osztályt megelőzően ne kapjanak okostelefont a gyerekek. Ehhez egyre többen csatlakoztak az utóbbi időben.

A Light Phone-t jövő áprilistól lehet megvenni alsó hangon 250 dollárért (63 ezer forintért), 3000 megrendelés már érkezett is rá.

Kiemelt kép: Indiegogo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik