Élet-Stílus

Nem kap jól levegőt? – Így kezelje okosan az orrdugulást (x)

Utálja, ha nem szelel az orra? Olyankor ön is rögtön az első, keze ügyébe eső orrspray után nyúl? Vagy előbb inkább végiggondolja, milyen szert lenne érdemes használnia?

A szabad orrlégzést legtöbben csak akkor kezdjük értékelni, amikor nincs. Ha az ember nem kap az orrán levegőt, az nemcsak kényelmetlen, hiszen ilyenkor a száj és a torok is kiszárad, hanem a felső légúti fertőzésekre is fogékonyabbá válhatunk. Hideg időben különösen fontos lenne, hogy az orrunk kissé felmelegítse a beszívott levegőt, amely kényszerű szájlégzés mellett ugyanolyan jéghidegen érkezhet a torokba és a tüdőbe, ami nem éppen szerencsés az egészségünkre nézve.

Így támad a nátha!

Gyakori eset, hogy az orr azért dugul, mert valamilyen fertőzést, például náthavírust szedtünk össze. Az orrüreg hamar megtelhet váladékkal, és a helyzet a gyakori orrfújás nyomán sem javul különösebben. Az intenzív igénybevételnek kitett orrnyálkahártya viszont kipirosodik, megduzzad, ami tovább rontja az orrlégzést. Az ilyen esetekre felkészülve nem árt, ha mindig van otthon a patikában recept nélkül beszerezhető Reventil orrspray. Jó választás, mert nem csak pillanatnyi enyhülést hoz, hanem a duzzanat csökkentésével gyengéden felszabadítja a légutakat úgy, hogy közben a beteg, váladékozó orrnyálkahártya gyógyulását is elősegíti.

                                                          Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Mitől más a Reventil?

A Reventil orrspray más, mint az érösszehúzó hatású orrspray-k, amelyeket nem szabad hosszú távon alkalmazni, mert egyrészt kiszáríthatják az amúgy sem sértetlen orrnyálkahártyát, másrészt hajlamosíthatnak orrcsepp-függőségre. Ezeket a szereket általában nem ajánlják egy hétnél hosszabb időtartamú kezeléshez. A Reventil orrspray viszont hosszú távon is használható. Fő összetevője egy különleges molekula, az ectoin, amely segít megvédeni amúgy is beteg orrunkat a kiszáradástól, miközben regenerálja a sérült orrnyálkahártyát.

Ezért folyik az orrunk, amikor náthásak vagyunk

Orrunk belsejét végig nyálkahártya borítja. Ha valamilyen kórokozó miatt gyulladás alakul ki, akkor először váladékozni kezd. Ezért is fogyasztunk el egy komolyabb náthás napon akár egy százas csomag papír zsebkendőt. Az orrunkban felgyülemlett nagy mennyiségű váladék, meg a gyulladással járó duzzanat miatt bedugult orr igencsak megnehezíti a levegő áramlását. Sokan reflexből ilyenkor is fújják az orrukat, néha egészen a szó szoros értelmében vett orrvérzésig. Pedig ez az, amit jobb volna nem megvárni. Az orrnyálkahártya mielőbbi gyógyulásának elősegítésére vessük be inkább – már a kezdeti tünetek jelentkezésekor – a különleges hatóanyagot, az ectoin molekulát tartalmazó Reventil orrspray-t!

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik