Élet-Stílus

Döglött akták: 31 évvel a brutális tinigyilkosság után tartóztatták le az elkövetőt

Csak 15 éves volt Tracy Gilpin, mikor 1986. október 1-én elment egy buliba. Soha többé nem látták őt élve. Először eltűntként tartották számon, de három héttel később megtalálták a holttestét egy plymouthi parkban. A hatóságok szerint kegyetlenül meggyilkolták, komoly fejsérüléseket szenvedett. A tettest azonban nem találták meg – írta az ABC News.

Aztán pénteken, a gyilkosság után 31 évvel a massachusettsi rendőrség azt közölte, hogy olyan információk kerültek a birtokukba, amelyek alapján letartóztattak egy észak-karolinai, 61 éves férfit, Michael Handet.

A nyomozók arról is beszéltek, hogy sose adták fel a reményt, hogy megtalálják a gyilkost, főleg nem Tracy testvére, Kerry Gilpin nem, aki ma a massachusettsi rendőrség ezredese.

A rendőrség szerint ez az ügy nem csak Tracy, hanem minden más olyan családnak is reményt ad, akinek megölték a szerettüket, de még nem találták meg az elkövetőt.

Handet jelenleg Észak-Karolinában tartják fogva, ha nem fellebbez a kiadatása ellen, akkor a gyilkosság elkövetésének helyén, Plymouth-ban ítélhetik el.

Kiemelt kép: Massachusettsi Állami Rendőrség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik