Élet-Stílus

Kiderült a furcsa körülmények között hagyott holttest rejtélye

Arccal lefelé találták meg az 51 éves brit Steven Allford holttestét 2016. október 21-én a málagai reptér előtti padon. A hajléktalan hozzá volt kötözve, a nadrágja pedig le volt tolva a bokájáig. Nemi szervei egy tonhalkonzervben voltak, míg a hátsójába sonka volt rakva.

Sokáig rejtély volt az eset, de most, két és fél évvel utána letartóztattak miatta három embert, egy ír állampolgárt, James O’Byrne-t és két finn férfit, Jussi Petteri Munckot és Mika Tapio Soininemet.

A halottkém szerint a férfi a saját hányásába fulladt bele. A rendőrség először azt gyanította, hogy a gyilkosság homofób gyűlölet-bűncselekmény volt, de aztán ezt elvetették, miután egy olyan információ jutott el hozzájuk, hogy ételen és italon vitázott össze az elkövetőkkel.

A bíróságon most elhangzott, az elkövetők hozzákötözték a férfit a padhoz, annak ellenére, hogy tudták róla, hogy erősen ittas. Ezt le is filmezték, sőt, röhögtek is rajta.

Egy égő cigarettát helyeztek a szájába, miután a fenekébe is belerakták, a nemi szervét pedig egy tonhalas konzervbe rakták.

Úgy csináltak, mintha a videót egy híradónak készítenék el, és kirakták a Facebookra

– mondta a bíró a Metro beszámolója szerint. Aztán, mikor kiröhögték magukat, sorsára hagyták a férfit. A részegsége miatt, illetve mivel alig tudott megmozdulni a kötelektől, a saját hányásába fulladt bele. Valami olyan miatt, amit el lehetett volna kerülni, ha telefonálnak a mentőknek.

Arról nem sokat tudni, hogy hogy lett hajléktalan Allford és miért aludt Spanyolország egyik legforgalmasabb repülőterénél. Állítólag fiatalként örökbe adták, és Franciaországban, valamint Spanyolországban is börtönben ült. Csak egy hete volt a dél-európai országban, miután rövid ideig az Egyesült Királyságban tartózkodott.

Kiemelt kép: Wikipedia/Terry Wha

Ajánlott videó

Olvasói sztorik