Belföld

Szíven szúrta lakótársát a Damjanich utcában

Vádat emeltek a férfi ellen, aki tavaly májusban szíven szúrta lakótársát egy Damjanich utcai lakásban. Emberölés bűntette miatt állítják bíróság elé.

A késelő 2017 májusában szívességi használóként költözött be a VII. kerületi, Damjanich utcai lakásba. Ekkor ott élt egy nő, akit a tulajdonos korábban befogadott már, a támadó volt anyósa, és egy másik férfi – aki a későbbi áldozat.

A lakók és a tulajdonos május 20-án az esti órákban a lakásban tartózkodtak, és mindannyian ittak. Szóba kerültek családi ügyek, emiatt a két férfi veszekedni kezdett.

A vita hevében F. Attila felkapott egy kést a konyhapultról és azzal mellkason, szívtájékon szúrta lakótársát. Az áldozat összeesett. A tulajdonos mentőt hívott, de a sérült életét már nem tudták megmenteni.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint

a sértett az elszenvedett sérülések következtében rövid időn belül a helyszínen életét vesztette. A sértett élete a helyszínre érkező szakszerű orvosi segítség ellenére sem volt megmenthető, arra az azonnali orvosi ellátás mellett is csak minimális esély lett volna.

A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik